DJ bh. porijekla Salvatore Ganacci za novu pjesmu iskoristio dijelove hita Dubioze kolektiv

Homeinmedia danas

DJ bh. porijekla Salvatore Ganacci za novu pjesmu iskoristio dijelove hita Dubioze kolektiv

I MI SMO NEKOME ZAPAD: Dolazi nam sve više stranih radnika

DJ Salvatore Ganacci, čije je pravo ime Emir Kobilić, predstavio je novu pjesmu “Take me to America” u kojoj je iskoristio muziku iz hita Dubioze Kolektiv “U.S.A.”.

Ganacci kojeg opisuju kao enigmatičnog i kontroverznog umjetnika nedavno je otkrio planove za novi album, “Culturally Appropriate”, i objavio novi singl “Take Me To America”.

Priča ovog hita smještena je u pomalo morbidnoj nadrealističkoj priči o životu jednog migranta – koja ima lični značaj za Ganaccija, koji potječe iz Bosne i Hercegovine.

Spot uključuje Golf 2 parkiran ispred tipične bosanske kuće, Lepu Brenu na televiziji, a za muziku je iskoristio hit Dubioze Kolektiv “U.S.A.”.

Švedski producent u singlu, koji je najavio publici tokom nastupa na Soundstorm festivalu i rumunskom SAGA festivalu, kombinuje bubnjeve, zarazne vokale i trube.

“Take Me To America” prati nedavni singl “Let You Do This”, koji je ostvaren u saradnji sa Sebastianom Ingrosom i Steveom Angellom, članovima Swedish House Mafie, a obje pjesme će se naći na Ganaccijevom predstojećem albumu “Culturally Appropriate”, koji će biti objavljen 25. novembra.

Salvatore Ganacci je posljednjih godina postao legenda elektronske muzike, posebno zbog upečatljivih videozapisa i jedinstvenog vizuelnog i scenskog predstavljanja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0