instant fap

Djeca i mladi Sanskog Mosta poručuju NE EKSTREMIZMU

Djeca i mladi Sanskog Mosta poručuju NE EKSTREMIZMU

Zahvaljujući saradnji Centra za socijalni rad Sanski Most sa Centrom za društvena istraživanja “Global Analitika” iz Sarajeva, desetero djece i mladih sa područja Sanskog Mosta su danas stigli u Mostar na ljetni kamp “Ujedinjeni protiv ekstremizma”, a u sklopu projekta “NO EXTREMISM” koji Global Analitika realizira uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Djeca i mladi iz Sanskog Mosta su se pridružili djeci i mladima iz cijele Bosne i Hercegovine, te će zajedno u gradu na Neretvi provesti slijedećih pet dana.

Realizacijom ovog projekta “Global Analitika” želi omogućiti što većem broju djece druženje sa vršnjacima, kao i poznatim i ostvarenim ličnostima iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ljetni kamp je jedna od najvažnijih aktivnosti ovog projekta, a pružiće priliku djeci i mladima da se druže, učestvuju u treninzima i uče od poznatih sportista i sportistkinja koji svojim ličnim primjerima promovišu pozitivne vrijednosti.

Osim sportskog dijela kampa, djeca će učestvovati u radionicama čije aktivnosti su namijenjene učenju o sportskim vrijednostima, inkluziji, prijateljstvu, toleranciji, ishrani, miru i važnosti poštivanja drugog i drugačijeg. Važno je istaknuti da je ovo najveći kamp organiziran u BiH ove godine koji okuplja djecu i mlade na kojem će biti i veliki broj djece i mladih sa invaliditetom.

Pored iskazane podrške Centra za socijalni rad Sanski Most, djece i mladih iz Grada na devet rijeka, ovom projektu podršku su pružili i mnogobrojni sportisti i sportistkinje: Džanan Musa, Zvjezdan Misimović, Mesud Pezer, Abedin Mujezinović, Amel Mekić, Lorens Lista, Milica Deura, Marica Gajić, Azra Dedić, Denis Agović, Mustafa Mujče Mehić, Ilma Kazazić, Adem Redžović i mnogi drugi.

Mnogi od njih će se pridružiti djeci i mladima na ovom ljetnom kampu te zajednički poručiti NE EKSTREMIZMU!

KOMENTARI