instant fap

Djeca u vrtiću svakodnevno se kupaju ledenom vodom na snijegu

Djeca u vrtiću svakodnevno se kupaju ledenom vodom na snijegu

U ruskom gradu Barnaulu kod Novosibirska, gdje zimi temperatura pada i do 30 stepeni ispod nule, djeca iz jednog vrtića svakog dana se napolju u kupaćim kostimima kupaju hladnom vodom tokom cijele godine

djeca-rusija

Njima ne smeta zima, već se u snijegu igraju, grudvaju i zajedno sa svojom vaspitačicom polivaju ledenom vodom.

Radi se o dnevnom “ritualu” koji je u vrtić uvela direktorka Olesija Osintseva prije 18 godina.

Dok nekima to izgleda okrutno, Osintseva tvrdi da su djeca zahvaljujući tom “tretmanu” mnogo zdravija i otpornija na viruse.

– Prije 18 godina skupili smo učitelje i doktore da razgovaramo o zdravlju naše djece. Razboljevala su se od gripa i bilo je dana kada bi polovina bila bolesna. Bilo je očigledno da moramo nešto da preduzmemo kako bi postala snažnija i otpornija na viruse. Tako smo došli na ideju da ojačamo njihov imunitet radeći ovakve vežbe sa ledenom vodom napolju na hladnoći. Testirali smo na sebi i svojoj deci. Šest mjeseci ovakvih vježbi su nas učinile mnogo otpornijim na bolesti – objasnila je direktorka vrtića.

Ona je razgovarala sa roditeljima djece, pa je potom oformila posebnu grupu djece čiji su roditelji pristali da se svakodnevno od svoje druge godine polivaju hladnom vodom.

– Potpuno sam sigurna – ova djeca su mnogo zdravija. Ona se neće zaraziti od onih koja imaju neku infekciju – rekla je Osintseva.

Ritual počinje vježbama u zgradi, a samo kvašenje ne traje duže od minuta i po.

Ako se temperatura vazduha spusti ispod -30 stepeni Celzijusa ili duva jak vetar, onda se tretman otkazuje.

KOMENTARI