instant fap
NaslovnicaUncategorized

Dječak Armin Hegić ostao bez poklona: Lopovi odnijeli dugo željenu gitaru

Dječak Armin Hegić ostao bez poklona: Lopovi odnijeli dugo željenu gitaru

Desetogodišnji Armin Hegić iz Sanskog Mosta nedavno je ostao bez dugo željenog poklona – akustične gitare.

Radi se o dječaku koji s majkom Medisom (31) živi u teškim uslovima i koji bi zbog problema s vidom trebalo da ide na operaciju. Novac za to nemaju, a ni za novu gitaru. Arminovu želju za gitarom ispunio je Sanjanin Nihad Muharemović, koji živi i radi u SAD, pišu Nezavisne.

Ali prije nekoliko dana lopovi su provalili u stan u kojem borave majka i sin i ukrali nekoliko vrijednih stvari, a među njima i gitaru.

Inače, Armin je veoma talentovan za muziku, a u proteklom periodu pohađao je školu za gitaru, ovladavši vještinom sviranja na ovom instrumentu.

Majka dječaka je očajna i kaže kako nemaju dovoljno novca ni za nabavku neophodnih životnih potrepština, a o kupovini nove gitare da i ne govori.

Prema njenim riječima, jedini izvori primanja su im skromna socijalna, kao i pomoć dobrih ljudi.

“Prepušteni smo sami sebi nakon što je moj suprug prije više od četiri godine otišao od kuće. Od tada nam se ne javlja niti znamo nešto o njemu”, kaže ova majka.

Težak život komplikuju i problemi s vidom kod dječaka, koji ima urođeni strabizam na lijevom oku.

“Liječnici su preporučili da se što prije obavi operacija na oku moga sina u Tuzli ili Sarajevu. Međutim, mi nemamo novca da to platimo”, kaže očajna majka.

KOMENTARI