instant fap

Dječaku Elvedinu Deronjiću umrle majka i sestra, a sad se i on bori za život

Dječaku Elvedinu Deronjiću umrle majka i sestra, a sad se i on bori za život

Teška bolest i neimaština čini se u stopu prate dječaka Elvedina Deronjića iz naselja Palanka kod Brčkog

Ovaj maleni borac rođen je bez jednog bubrega, a drugi je otkazao. Uz sve to, ljekari su mu dijagnosticirali tumor u stomaku, koji bi danas trebao biti odstranjen operacijom.

Koliko je nesretna sudbina ovog dječaka govori i to da mu je majka umrla nekoliko mjeseci nakon što je rodila mrtvu bebu. Umjesto da se raduje sestri, Elvedin je tužan zbog majčine smrti, a sada se bori za život.

Živi s ocem u neuslovnoj kući. Otac je, inače, nesposoban za rad, a ono malo crkavice zaradi radeći kao pastir. Sve to nije dovoljno za Elvedinovo liječenje.

Jedini spas je u transplantaciji bubrega za što je potrebno najmanje 30.000 KM koje Elvedinov otac Esed nema.

Zbog toga su brčanski humanisti pokrenuli akciju pomoći. Tako će u Palanci 23. februara biti održan humanitarni koncert.

– Mi trenutno nemamo nikakvih informacija o tome kako je prošla operacija. Planirao sam sa kolegama otići sutra do njegovog oca da vidimo kako je i svakako da nastavimo da pomažemo ovom dječaku. Naša mjesna zajednica je prva odlučila da pomogne Elvedinu, zatim uposlenici škole koju pohađa Elvedin, njegovi drugari…Sve nade nekako polažemo u transplantaciju bubrega, koja bi se trebala obaviti u Srbiji. I pored teške bolesti i života kojim živi s ocem, Elvedin je nevjerovatno živahno i veselo dijete. Zamislite kako nam je bilo kada nam je njegov otac prenio Elvedinove riječi: Babo, nemoj plakati ako umrem, umrle su i mama i seka… – rekao je  Jasmin Husejnović, jedan od organizatora pomoći dječaku Elvedinu.

Svi koji žele pomoći Elvedinu mogu to uraditi uplatom na žiro-račun u NLB banci1322402008974213, na ime Esed Deronjić.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Jasmina Husejnovića na broj 062 783 939.

KOMENTARI