instant fap

Djeda mraz posjetio Rk ” Budućnost “

Djeda mraz posjetio Rk ” Budućnost “

Naravno da se ne radi o posjeti djeda mraza našem klub, ali radi se o donacijama koje smo u proteklom periodu dobili.

Na samom kraju 2012. godine dobili smo donaciju od strane FEDERALNOG MINISTARSTVA KULTURE I SPORTA na čelu sa Ministrom Salmirom Kaplanom. Riječ je o donaciji u sportskoj opremi u vrijednosti od 2000 KM koju su naši članovi podigli u prodavnici sportske opreme EURO BICCO iz Sarajeva.

Ovom prilikom se želimo zahvaliti našem ministru gospodinu Salmiru Kaplanu koji je i odobrio naš projekat, a velika zahvala pripada našem prijatelju inače vijećniku u Općinskom vijeću Sanski Most gospodinu Terzić Arnelu koji nam je pomogao u samoj izradi projekta.
Odmah ma startu 2013. godine u naš klub stigla je još jedna vrijedna donacija, a ovaj put se radilo o garnituri dresova za naš klub. Ovu garnituru dresova nam je donirao veliki čovjek i gospodin naš prijatelj Satko Džamastagić. Da se radi o velikom čovjeku i humanisti dobili smo i od Mirnes Topića iz Kluba borilačkih sportova SANA 2004 koji nas je izvjestio da je gospodin Sadko Džamastagić i njima donirao veliku količinu borilačke opreme. Ovom prilikom mu se zahvaljujemo u ime Rk ” Budućnost ” kao i u ime kluba borilačkih sportova ” SANA 2004 “.
Ovim donacijama smo gotovo skroz opremili naš seniorski pogon, ostalo je još da se nabave trenerke i to bi bilo to što se tiče seniorskog dijela. U predstojećem periodu fokus će nam biti na naše mlađe kategorije za koju planiramo raditi određene projekte nabavke opreme. Naime naš klub je pozvan na jedan od najjačih turnira u Njemačkoj i vjerovatno će taj zatjev biti i prihvaćen.

Na ovom turniru ne samo da bismo predstavljali naš grad već i našu Državu, jer bi bili jedini predstavnik BiH na ovom vrlo jakom turniru za mlađe uzraste. Ovom prilikom pozivam i sve one koji bi nam željeli pomoći da nam se obrate kako bismo dogovorili dalju saradnju.

Na kraju Rk ” Budućnost ” svim našim sugrađanima u BiH kao i onim u dijaspori želi sretnu i uspješnu 2013. godinu.

KOMENTARI