Djevojčica iz Švedske poklonila igračke djeci u Sanskom Mostu

Homeinmedia danas

Djevojčica iz Švedske poklonila igračke djeci u Sanskom Mostu

JAKA ŽENA: Hana Mašić diže tegove i bolja je od svakog muškarca!

Najčišća je dječja ljubav, a o tome govori ovaj video prilog o djevojčici iz Švedske koja je i sama bolesna i vodi životnu bitku, odlučila da obraduje svoje vršnjake u Sanskom Mostu.

Bezbroj puta je dokazano kako je dječija ljubav najiskrenija, lišena bilo kakvih predrasuda, i kao takva ne prepoznaje granice kako bi osvojila ljudska srca.

Tome svjedoči i posljednji primjer sedmogodišnje djevojčice Elin iz Švedske, koja je, iako teško bolesna, odlučila da obraduje svoje vršnjake u Sanskom Mostu. Djevojčica Elin, koja je rođena u Švedskoj, čija je majka porijeklom iz Sanskog Mosta a otac iz Palestine, prije godinu dana oboljela je od leukemije, i od tada zajedno s roditeljima vodi životnu bitku za svoje ozdravljenje.

Ona za sada veoma dobro podnosi terapije i s velikom hrabrošću podnosi liječenje, a na tom putu odlučila se na gest koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Porodica male Elin je kupila potpuno nove igračke u Švedskoj i poslala ih u Sanski Most, kako bi one bile podijeljene mališanima koji se liječe u sanskim zdravstvenim ustanovama. Naime, liječnici u švedskim bolnicama, poslije svakog medicinskog pregleda, kako bi djecu nagradili i ohrabrili daruju igračkama, a mali pacijenti sami iz kutije izaberu igračku koja i se sviđa. Elin je željela da i djeca u rodnom gradu njene majke imaju takvu mogućnost.

Doktorica Elvira Serdarević, načelnica Pedijstrijskog odjela Doma zdravlja Sanski Most, kaže kako će ova neobična donacija biti raspoređena na nekoliko odjela gdje se djeca liječe, i u čije ime je ovom prilikom uputila zahvalnost Elin, uz podršku i želju za njeno brzo ozdravljenje. Elin inače trenutno pohađa prvi razred osnovne škole, i pored svih poteškoća s kojima se susreće, niša je nije moglo spriječiti da pokaže ljubav i saosjećanje prema drugoj djeci.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0