Đoković oštro: Ja sam laka meta da budem zlikovac, neću to trpiti

HomeSport

Đoković oštro: Ja sam laka meta da budem zlikovac, neću to trpiti

Đoković predložio velike promjene pravila u tenisu, posebno na najvećim turnirima

Uz snimku kako Đoković u meču prvog kola Australian Opena govori sutkinji da mora do toaleta stajao je opis: “Novak Đoković se usprotivio sutkinji i otišao na ranu pauzu za toalet”.

Novak se prvo oglasio na društvenim mrežama i objasnio šta se tačno dogodilo, a potom je o tome razgovarao sa srpskim medijima. Vidno uzrujan, Đoković je počeo svoje dugo izlaganje u jednoj od malih press-soba u Melbourne Parku.

“Opet sam stavljen u poziciju da ja moram reagovati, javno… Drugi put u šest mjeseci imam problem sa Eurosportom. Oni su organizovali novu kompaniju iz Londona koja im radi digitalne medije, vidio sam da je neko novi, to su mi i rekli… Ne sjećam se šta je tačno bilo (prije šest mjeseci), ali tada sam rekao da neću davati intervjue za Eurosport. Potom su mi se izvinili i bilo je OK, a evo sada, šest mjeseci poslije, oni opet prave senzaciju od nečega što je izvučeno iz konteksta”, kaže Đoković i dodaje:

“Kada sam ja napisao ovo danas, oni su objavu obrisali, kao što su obrisali i tu prošlu. OK, dao sam intervju Barbari Schett, ona mi se izvinila. I Boris Becker mi je pisao, Mats Wilander, svi oni rade za Eurosport, nemam ništa protiv njih. Volim Eurosport, volim sport, gledam skijanje cijeli život na Eurosportu, ali takve situacije…”

Zastao je Novak nakratko, samo da udahne zraka, a onda nastavio:

“Mora postojati u našoj organizaciji – ATP ili WTA – sistem blagovremene zaštite, da neko reaguje, da neko nešto napravi. Ja sam laka meta da budem zlikovac. Tako me predstavljaju, to je sada za mene normalna pojava, ali neću trpiti nepravdu. Neke stvari mogu trpiti, a neke ne mogu – ne zaslužuju da im prođe tek tako, i ako ste u pravu, inače ne reagujem, a mogao sam hiljadu puta reagovati za razne stvari. Danas su prekršili svaku mjeru. Nitko mi se nije javno izvinio. Hoće li mi se javno izviniti? Ne vjerujem. Eurosport prenosi Australian Open, jedan su od najvećih sportskih kanala na svijetu. Mogli bi mi uputiti javno izvinjenje”.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0