Do Dubrovnika tunelom kroz BiH?

HomeVijestiRegion

Do Dubrovnika tunelom kroz BiH?

Srbija dan poslije masakra: Potresne poruke ispred škole “Vladislav Ribnikar”

Ministri prometa Hrvatske i BiH Siniša Hajdaš Dončić i Damir Hadžić sastat će se danas u Zagrebu te i službeno otvoriti temu gradnje cestovnog koridora kojim bi se preko Neuma sjever Hrvatske prometno povezao s krajnjim jugom, odnosno dubrovačkim područjem.

Nakon što je nova vlada odgodila gradnju pelješkog mosta, krenulo se u realizaciju planova gradnje cestovnog koridora preko Bosne i Hercegovine. Zasad nitko od nadležnh ne želi govoriti o tome što će Hrvatska predložiti.

Prema neslužbenim informacijama, u Hrvatskim cestama napravljen je prijedlog cestovnog rješenja koji će ministar Hajdaš Dončić predložiti svojem bosanskohercegovačkom kolegi. Navodno se predlaže gradnja tunela koji bi počinjao i završavao u Hrvatskoj, bez mogućnosti izlaska na teritorij BiH. Imao bi dvije tunelske cijevi i bio dugačak oko šest kilometara.

Podsjećamo, prije dva tjedna pomoćnik ministra za komunikaciju i transport BiH Izet Bajrambašić rekao je za Dnevnik 3 HTV-a da BiH ima prijedlog na osnovi kojeg bi se riješila i prometna povezanost juga Hrvatske. Riječ je o prijedlogu povezivanja schengenskih prostora EU-a koji još nisu iznijeli EU-u jer to prvo žele riješiti s Hrvatskom.

Riječ je o nastavku autoceste Metković-Neum-Doli-Osojnik, a koridor bi se račvao 7-8 km od magistrale u Neumu. Jedan krak išao bi prema BiH, a drugi prema Dubrovniku, tako da jednim dijelom obilazi Neum, a drugim bi bio potpuno zatvoren i njime bi se putovalo bez zaustavljanja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0