Dobijaju li “Zmajevi” pojačanje? “Holandija me ne zanima, predao sam za pasoš BiH”

HomeSport

Dobijaju li “Zmajevi” pojačanje? “Holandija me ne zanima, predao sam za pasoš BiH”

Petev nakon Rumunije: Dali smo priliku novim igračima da vidimo možemo li računati na njih 

Saïd Hamulić otkrovljenje je poljske Ekstraklase. 

Napadač porijeklom iz BiH, briljira u Ekstraklasi, a na 12 mečeva za Stal Mielec postigao je šest pogodaka uz tri asistencije. 

Hamulić ima 21 godinu i nije imao uobičajan fudbalski razvoj. Odrastao je u Holandiji, ali se u ovoj zemlji nije fudbalski obreo. Kaže kako je bio neprimijećen iako je bio deset puta talentovaniji od vršnjaka. Svoj raskošni potencijal pokazao je u Litvaniji, gdje je postigao 22 gola u 49 utakmica. 

“Nemam idola među holandskim fudbalerima. Kada sam otišao iz Holandije, prestao sam da gledam utakmice holandskih klubova i reprezentacije. Nisu me voljeli, odbili su me i više me ne zanimaju. Ne tako davno, nakon igranja u Litvaniji, imao sam ponudu jednog manjeg kluba iz Eredivisije, ali nisam se želio vratiti. Agent je moju odluku nazvao ludom smatrajući da je to bila odlična ponuda”, govori Hamulić u opširnom intervjuu za poljski Weszlo.

Za razliku od Holandije, u kojoj je odrastao, Hamulić je mnogo više privrženiji Bosni i Hercegovini, zemlji porijekla.

“Dio moje porodice i dalje živi u BiH. Trudim se barem jednom godišnje otići u Bosnu. Osjećam vezu sa tom zemljom, ponekad mislim da bih mogao igrati čak i za reprezentaciju BiH”, govori 21-godišnji napadač, koji oduševljava igrama u Poljskoj.

Na pitanje novinara šta stoji na putu, Hamulić otkirva kako je predao dokumentaciju za pasoš BIH.

“Još nemam pasoš BiH. Prije nekoliko mjeseci sam se prijavio. Ako dođe poziv, otvoren sam za razgovor. Nikad ne reci nikad”, dodao je napadač Stal Mieleca.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0