instant fap

Dobri rezultati Podgrmeča

Nogometaši Podgrmeča ostvarili su cilj i sa teškog gostovanja u Bugojnu se vratili neporaženi. U okviru 5. kola Prve lige Federacije BiH sanski nogometaši su osvojili veliki bod protiv Iskre, a rezultat je glasio 1:1. 

Prvo poluvrijeme je pripalo Podgrmeču koji je preko Hodžića i Ibričića stvorio dvije stopostotne šanse, dok su domaćini imali nekoliko polušansi. Ključni trenutak u prvom dijelu igre desio se u 37. minuti, kada Ibričić dobiva drugi žuti, odnosno crveni karton. No, sanski prvoligaš se ne predaje i sa igračem manje u 45. minuti postiže zgotitak, a strijelac je Ahmed Rizvan. U drugom poluvremenu Iskra koristi brojčanu prednost na terenu, igra napadački i uspijeva u 79. minuti izjednačiti rezultat, a zgotitak je sa dvedesetak metara odličnim udarcem postigao kapiten Kmetaš. Do kraja utakmice Podgrmeč uspijeva sačuvati mrežu i osvojiti veliki bod na vrućem terenu u Bugojnu.
Šef stručnog štaba Iskre, Salem Duraković je izjavio da je bila jedna veoma dobra utakmica u kojoj njegovi igrači nisu iskoristili dosta dobrih prilika.
„Desio nam se taj peh da smo pogriješili u 45. minuti prvog poluvremena kada smo primili gol. U drugom poluvremenu  smo pokušali da preko Mirvića napravimo proboje preko bekova i stvorimo višak, ali opet nismo iskoristili neke prilike. Onda smo nakon jednog prekida postigli pogodak, međutim dalje nismo mogli. Jednostavno, imamo problema sa realizacijom, stvaramo puno prilika, ali ne postižemo pogodke“, rekao je Duraković.
S druge strane, trener Podgrmeča Benjamin Ključanin, je zadovoljan remijem na ovom teškom gostovanju.
„Znali smo da će ovo biti teška utakmica, sa obzirom da se radi o kvalitetnoj ekipi Iskre, ali smo u Bugojno došli da ostanemo neporaženi. Utakmicu smo imali nakon pogotka, ali isključen nam je igrač i teško je bilo sa 10 igrača iznijeti  nekih 75 minuta. Momci su zaista bili na vrhunskom nivou, odradili su onako kako smo se dogovorili i mislim da smo zadovoljni sa bodom, istakao je trener Ključanin.
Podgrmeč se nakon pet odigranih kola nalazi na šestom mjestu sa osam osvojenih bodova, a u narednom kolu će ugostiti momčad Krajine iz Cazina, koja ima samo jedan bod manje i nalazi se na devetom mjestu na tabeli.

KOMENTARI