instant fap

Dobro je znati: Zašto u kafu treba dodati malo sode bikarbone?

Dobro je znati: Zašto u kafu treba dodati malo sode bikarbone?

Soda bikarbona ima protuupalna, protugljivična i protualergijska svojstva, a pomaže i smanjiti koncentraciju kiseline u organizmu zbog čega se nameće kao izvrsna ideja za osobe koje imaju osjetljivi želudac, ali se ne žele odreći kafe.

Neke vrste kafe nižeg cjenovnog ranga imaju veću koncentraciju kiseline koja može uznemiriti osjetljive želuce pojedinaca, a pogotovo ako dnevno konzumirate više od jedne šalice ovoga napitka.

Da biste neutralizirali kiselinu i olakšali probavu, možete se poslužiti praškom iz smočnice kojeg većina ima u svome domu – sodom bikarbonom.

[AdSense-A]

Soda bikarbona ili natrijev bikarbonat je izvrsno prirodno pomagalo za neutralizaciju kiseline u organizmu do kojeg može doći zbog pretjerane konzumacije slatke i masne hrane. Ima protualergijska, protuupalna i protugljivična svojstva.

Prstohvat sode bikarbone u kafi (ili 1/8 kašikice na litar omiljenog napitka) na Zapadu je svojevrsni narodni lijek za neutralizacije kiseline. Oni koji su probali tvrdi da se u takvoj kafi ne osjeća okus natrijevog bikarbonata.

“Kafa je izvrstan stimulans koji se posebno preporučuje osobama s niskim krvnim tlakom. Ne bi se smjelo piti više od dvije do tri kave dnevno, a dobro ju je uzeti i s nekim suplementima prije ozbiljnijeg treninga jer može povećati njihovo djelovanje”, ističe nutricionistica Marija Andrijašević.

Iako kombinacija kafe i sode bikarbone nije poznata u našim krajevima, nutricionistica tvrdi da može smanjiti kiselost u organizmu.

“No treba imati na umu da soda bikarbona u kafi može imati i neke nuspojave na organizam, primjerice pojačanu pojavu plinova, smanjenje apsorpcije kalcija te opći utjecaj na probavu”, upozorava Marija Andrijašević u razgovoru za portal zadovoljna.hr.

 

KOMENTARI