instant fap

Dodik: “BiH po meni nema šansu… I ovako mnogo košta”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je današnje ponašanje SDA u Domu naroda očekivano i pokazuje da je u BiH teška i kompleksna situacija koja uporno i iznova oslikava njenu neefikasnost.

Dodik je rekao da BiH u sebi ima genetsku grešku od kada je nastala.

“Možete biti licemjeri kao neki stranci, pa reći da BiH ima šansu. BiH po meni nema šansu. I ovako mnogo košta”, rekao je Dodik večeras novinarima u Pisariću kod Gradiške, gdje je otvoren prvi radno-edukativni omladinski kamp Republike Srpske.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije danas glasao o odluci predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Vjekoslava Bevande o smjeni dvojice ministara i jednog zamjenika ministra iz reda SDA.

Nakon što je danas odluka Bevande o smjeni ministara i zamjenika ministra iz reda SDA uvrštena kao druga tačka dnevnog reda, šef Kluba Bošnjaka Halid Genjac je u ime tri delegata SDA proglasio ovu odluku štetnom po vitalni nacionalni interes Bošnjaka, te zatražio da se o tome glasa.

Na glasanju nije postignuta saglasnost da je riječ o povredi vitalnog nacionalnog interesa. Formirana je komisija od tri predstavnika – po jedan iz svakog naroda – iz reda Bošnjaka Halid Genjac, iz reda Hrvata predsjednik Kluba Hrvata Borjana Krišto, a iz reda Srba predsjedavajući Kluba Staša Košarac. Ako u roku od pet dana komisija ne riješi ovo pitanje, ono se po automatizmu šalje Ustavnom sudu BiH koji treba da donese konačnu odluku.

(Srna)

KOMENTARI