instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Dodik ide korak dalje: “Možda bi mi trebali uvesti sankcije Bidenu. Da se sprdamo”

Dodik ide korak dalje: “Možda bi mi trebali uvesti sankcije Bidenu. Da se sprdamo”

Predjsednik manjeg bh. entiteta Rs Milorad Dodik komentarisao je nove američke sankcije koje su uvele SAD te je ponovo vrijeđao bh. javnost, ambasadora SAD-a. Ovaj put je odlučio da vrijeđa i predsjednika SAD-a Joea Bidena. 

Dodik se obrušio na BN televiziju te je rekao da će ova televizija sada sankcije koristiti “kako bi širila laži” zajedno sa opozicijom.

Nama je jasno da se radi o nizu laži koje su tamo iznijeli. Spakovani propagandni trikovi koji treba da asociraju na mafiju, mrežu, sistem finansiranja. ‘Vjerovatno se prebacuje novac putem tih kanala’. To Amerikanci govore kada nemaju nikakve dokaze. To govori da lažu. Ovdašnji američki ambasador zajedno sa domaćimk žbirovima čine da potkopaju značajan dio ekonomije. Tu radi oko 700 zaposlenih. A zamislite tu Ameriku koja sankcioniše dva medija u Rs-u. Zato što promoviše neku politiku. BN promoviše američku politiku, pa što njima ne uvedu sankcije? To je dozvoljeno, čak i korisno”, rekao je Dodik pokušavajući da manipulacijama izobliči realno stanje

“Zamislite da američki ambasador u Sarajevu štiti srpski narod. Murphy je obični kretenčina. Vjerujem da to nije Amerika. Muslimani se smiju, njima je lijepo. Ne bi želio da budem bukvalan, ali ko se zadnji smije, najljepše se smije. To nije način na koji BiH može da se gradi. Nije lako, zagorča se život mnogima. Onda idu njihove advokatske firme i nude da one za pet miliona skinu te sankcije. Ako mogu biti mafijaši, nema većih od njih. Sad oni pokušavaju da od Milorada Dodika i njegove porodice naprave nešto koruptivno. Da mogu da načuju nešto, mislite li da me ne bi proganjali za korupciju? Ne bi izmislili onog Schmidta da nametne zakon. Četiri puta u prethodnih sedam godina vršili su finansijsku obradu svih mojih članova porodice. Nikada nisu izašli javno s tim. Neka izađu, pa da vidimo”, rekao je. 

Također, mišljenja je da bi bilo zabavno ako bi manji bh. entitet Rs uveo sankcije predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu i njegovom sinu te je nastavio maštati o tome kako bi se razvio taj tok događaja. 

“Usput, Bidenov sin zaglavio u zatvoru zbog droge i oružja i to je fer. Možda bi mi onda trebali uvesti sankcije Bidenu. Da se sprdamo. Zanimljivo mi je da kažemo da RS uvede sankcije Bidenu i njegovom sinu narkomanu i zabranimo ulazak u Rs. Onda bi vjerovatno Murphy zinuo da brani, i njemu bi uvalili sankcije jer podržava sankcionisane ljude”, izjavio je Dodik.

Zabrinuo se i za svoju djecu, kćerku i sina, koji sarađuju sa njim zaboravljajući da ih je uvukao i godinama im pomagao da kradu novac iz budžeta entiteta Rs i države Bosne i Hercegovine. Naglasio je također da je njemu važno da dvije njegove televizije nastave raditi kako bi imao svoje kanale za širenje laži i propagande.

Uvode sankcije mojoj kćerki i sinu jer sarađuju sa mnom. S kim da sarađuju? Sa Murphyjem? I Murphy će biti bivši. Nama je važno da osiguramo da dva medija ATV i UNA nastave da rade. Strašna je stvar da to što se stalno zagovara, sloboda medija i demokratija, to ne možemo da vidimo kod njih. A šta je sa vašim kolegama u RS ili BiH? Jeste li čuli da je neko rekao to se ne radi. Toliko o hrabrosti, objektivnosti i slobodi govora”, zaključio je Dodik. 

KOMENTARI