Dodik: Milanović je na ručku rekao da nije bilo genocida u Srebrenici

HomeVijestiBiH

Dodik: Milanović je na ručku rekao da nije bilo genocida u Srebrenici

DODIK ŽELI DA OBJAVI REZULTATE POPISA ZA RS: “Muslimani ne mogu ostvariti svoj san da ih ima više od 50 posto u BiH”

PREDSJEDNIK SNSD-a i predsjednički kandidat za predsjednika RS-a Milorad Dodik jučer je na Blic televiziji odgovorio na optužbe svoje protukandidatkinje Jelene Trivić da je “hrvatski čovjek”. Trivić je prije dva tjedna rekla da je Dodik “hrvatski agent koji odudara od nacionalne politike koja se kreira u Beogradu”.

“Ona je izborni gubitnik! Nije me briga što ona govori! Glupost je da sam ja Hrvat. Hrvatska je zainteresirana za svoj strukturu u BiH i oni su korektni. Samo sam želio da Republiku Srpsku skinem s crnih lista i dnevnog reda NATO-a i EU”, rekao je Dodik.

Na izjavu voditeljice da je na svom privatnom imanju ugostio hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Dodik je odgovorio da Milanović nije prvi dužnosnik kojeg je ugostio “u javnom objektu” i da tu nema ništa sporno.

“Milanović je rekao da ono u Srebrenici nije genocid”

Dodik je rekao da se to dogodilo nakon što su Bošnjaci optužili Milanovića da je izjavio da u Srebrenici nije bilo genocida.

“Sjedili smo za ručkom, Zoran je sjedio na drugom kraju stola i to je rekao. Tada je kazao kako svi znamo da ono što se dogodilo u Srebrenici nije bio genocid i da je to učinjeno iz propagandnih razloga. Bilo je važno da smo to čuli jer su tu sjedili i predsjednici Slovenije, Albanije, Crne Gore i ona sa Kosova”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da poštuje mišljenje hrvatskog predsjednika.

“Jesam li ga onda trebao napasti? Prvi put čujem da netko tako nešto kaže na forumu. Poštujem ono što je rekao Zoran Milanović. I on ima stavove koji su neprihvatljivi, ali mi Srbi i Hrvati imamo neraščišćenu povijest, imamo teške traume iza sebe. Mi to ne možemo promijeniti”, rekao je Dodik.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0