instant fap

Dodik ne vidi napredak na reformskom putu BiH

Dodik ne vidi napredak na reformskom putu BiH

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ne vidi napredak BiH na reformskom putu, kako to zaključuje Evropska komisija u svom izvještaju.

dinu gotovo sve te bile mjere navedene. Ali ostaje niz mnogih drugih mjera koje se nisu poduzele zato što neko iz međunarodne zajednice, a tu participa i Evropa, nije želio da se to desi, kao što je sfera monetrane politike”, tvrdi Dodik navodeći da se BiH onemogućava bilo kakvo pokretanje monetarnih aktivnost.

Tražiti u BiH da se samo smanjuju porezi i oslobađa tržište za uvoz, govori, naveo je, koliko je međunarodna zajednica fer prema BiH.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars Gunnar-Wigemark istakao je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu da se BiH vratila na pravi put u kontekstu evropskih integracija i reformi, prije svega socijalnih i ekonomskih, koje su ključne za BiH.

Dodao je da je jasno da je u slučaju BiH ostvaren jasan napredak o određenim pitanjima, imajući u vidu da izvještaj o BiH obuhvata razdoblje od augusta 2014. do augusta 2015. godine.

 

KOMENTARI