instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Dodik: Novi šef NATO-a je rekao da je Srebrenica najveća prevara u historiji

Dodik: Novi šef NATO-a je rekao da je Srebrenica najveća prevara u historiji

ČELNIK bosanskih Srba Milorad Dodik danas je vrijeđao Bošnjake tvrdeći da “genetski mrze Srbe”, a lažno je tvrdio kako je novi glavni tajnik NATO-a Mark Rutte izjavio da je Srebrenica “najveća prevara u povijesti”. 

Dodik je novu salvu uvreda i neistina iznio u Bratuncu u istočnoj Bosni tijekom komemoracije posvećene Srbima koji su na tom području ubijeni tijekom rata od 1992. do 1995. godine.

Kazao je kako su njihova stradanja učinak politike “od Paga i Jadovnog preko Jasenovca”, a da su za zločine u posljednjem ratu krivi Bošnjaci – muslimani koji su, po Dodikovu tumačenju, u istočnu Bosnu planski doseljeni samo da bi se razdvojilo Srbe s dvije obale Drine.  

Dodik ponovno nijekao genocid

Slične tvrdnje iznio je i Miloš Vučević, koji je kazao kako su zločini nad Srbima u istočnoj Bosni nastavak genocidne politike usmjerene protiv Srba.

“Željeli su nas kazniti zato što smo se naselili na obje obale Drine, jer po njima je Drina granica istočne i zapadne hemisfere. Zato su nas klali, ubijali, raseljavali i u Prvom, i u Drugom i u posljednjem ratu”, kazao je Vučević u zapaljivom govoru.

Dodik je dodatno ponovo nijekao zločin genocida u tek nekoliko kilometara udaljenoj Srebrenici ustvrdivši kako je sve to tek golema laž.

KOMENTARI