Dodik: Pozivam političare iz FBiH da se ne miješaju u politički život Republike Srpske

HomeVijestiBiH

Dodik: Pozivam političare iz FBiH da se ne miješaju u politički život Republike Srpske

Dodik o sankcijama: Osjećam se ponosno, ovo nije kazna

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se povodom špekulacija da bi visoki predstavnik mogao nametnuti neke odluke koje se tiču Republike Srpske.

Podsjetimo da su i pojedini političari iz Sarajeva, nakon što je visoki predstavnik nametnuo odluke koje se tiču izbornog procesa i formiranja vlasti u FBiH, uputili poziv da se slično učini i u RS-u.

“Pozivam političare u FBiH koji su s oduševljenjem dočekali Christiana Schmidta da se ne miješaju u politički život Republike Srpske, iako razumijem njihovo razočaranje. Vijeće sigurnosti UN-a nikada nije imenovalo osobu koja se predstavlja kao visoki predstavnik u BiH, a ime joj je Christian Schmidt, te stoga Republika Srpska ne mijenja svoj stav, koji je zasnovan na poštovanju pravno obavezujućih rezolucija UN-a”, saopštio je danas Dodik.

Kako je rekao, Christian Schmidt kao osoba bez legitimiteta ne može donositi legitimne odluke.

“Čak i da je legalnim putem došao u BiH, pravo da nameće zakone nije mu dozvoljeno nijednim aktom. Republika Srpska je davno iznijela stav da neće poštovati nametnuta rješenja visokih predstavnika i taj stav je nepromijenjen”, zaključio je Dodik.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0