instant fap

Dok kafići ne prorade, mjesto okupljanja su benzinske pumpe

Dok kafići ne prorade, mjesto okupljanja su benzinske pumpe

Da se čovjek može snaći u gotovo svemu pokazuje i novi trend ponašanja kojeg možemo primijetiti u svim bh. gradovima – redovi pred benzinskim pumpama u večernjim satima.

Ti mladići i djevojke nisu došli natočiti gorivo u svoje automobile. Oni su došli po kafu “za ponijeti” ili limenku hladnog piva, a potom će sa ekipom prošetati ili pronaći najbliži zidić, klupu i razgovarati o danu koji je iza njih.

Nedostatak lokala poput kafića i pubova mnoge je primorao da traže alternative. Iako nije preporučeno, javna okupljanja mladih u Sarajevu sve je češća pojava sa dolaskom ljepšeg vremena.

Prilikom ovakvog druženja nije jednostavno držati se uputa nadležnih – izbjegavati fizički kontakt, držati distancu i ne formirati velike grupe ljudi. 

Svakako da su posrijedi razna opuštanja donedavnih strogih mjera i da se život polako vraća u “kontrolisanu normalnost”, ali ne treba zaboraviti da pandemija nije okončana i da u kontekstu blagovremenih saznanja najmanje što možemo učiniti jeste slušati savjete Ministarstva zdravstva.

KOMENTARI