instant fap

“Doktor-riba” pomaže u liječenju kožnih bolesti

Poduzetnik iz Holandije Edward Tol, koji je prošle godine u Volendamu otvorio zdravstveni centar po imenu Kiss Fish, u izjavi za agenciju Anadolija, rekao je da je interesovanje građana za gara fura ribom prilično veliko

Vrsta ribe po imenu gara fura ili, kako je u Turskoj nazivaju riba doktor ili Kangal riba, specifična je po tome što pomaže u liječenju psorijaze i drugih kožnih bolesti.
Posebnost ove ribe, koja se uzgaja u turskoj pokrajini Sivas, prepoznata je u Holandiji, gdje se koristi za liječenje kožnih bolesti.

Zbog uzgoja u mjestu Kangal nedaleko od Sivasa, riba nosi i ime Kangal riba.

Osim Amsterdama i Haaga, isto tako i u manjim turističkim gradovima otvoreni su centri u kojima se turska riba nudi u ljekovite svrhe. Jedan od tih gradova je i Volendam u kojem domaći stanovnici, a posebno turisti pokazuju veliko interesovanje za ovu ribu.

Poduzetnik iz Holandije Edward Tol, koji je prošle godine u Volendamu otvorio zdravstveni centar po imenu Kiss Fish, u izjavi za agenciju Anadolija, rekao je da je interesovanje građana za gara fura ribom prilično veliko.

Tol priča kako je ovu vrstu ribe primijetio kada je posjetio Tursku, i nakon što je saznao specifičnost te ribe, počeo je razmišljati o otvaranju zdravstvenog centra u kojem danas uspješno radi.

“Ribe nabavljamo iz turske pokrajine Sivas. One su specifične po tome što pomažu u liječenju raznoraznih kožnih bolesti. Tek je godina kako smo otvorili ovaj zdravstveni centar i jako smo zadovoljni našim usjehom. Nisam mogao ni zamisliti da ćemo izazvati toliko interesovanje. U naš centar dolaze ljudi i svih dijelova Holandije, a isto tako i veliki broj turista”, rekao je Tol.

Tol dodaje da ima u planu proširiti svoj biznis, kao prvo raditi na teritoriji Holandije, a kasnije i u mnogim evropskim zemljama.

Naglašavajući da je ovakav biznis pokrenut i u svrhu privlačenje turista u Volendam, on kaže kako je naš centar na usluzi svaki dan u sedmici, a cijena desetominutne terapije iznosi 12,5 eura.

Jedan od turista koji je posjetio centar Kiss Fish Jaap van Der rekao je da je terapija za njega bila od velike pomoći.

“Čuo sam od prijatelja za ovaj centar, a oni su mi rekli za specifičnu vrstu ribe koja pomaže kožnim oboljenjima. Evo, upravo sam došao i probao, i mogu reći da se bolje osjećam. Planiram dolaziti češće”, govori Der.

KOMENTARI