instant fap

Dokument: SDA pokrenula inicijativu za smjenu Denisa Bećirovića

Jučer je u stranačkoj centrali u Sarajevu održana sjednica Kolegija SDA. Zaključeno je da će SDA pokrenuti svoju inicijativu za smjenu Denisa Bećirovića, zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, što se danas i dogodilo.

Portal Vijesti.ba ekskluzivno objavljuje poslaničku inicijativu za razrješenje poslanika Denisa Bećirovića sa pozicije zamjenika predsjedavajućeg/predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, odnosno člana Kolegija Predstavničkog doma PS BiH.

Kap koja je prelila čašu jeste SDP-ovo ponovno pokretanje inicijative za smjenu  Denisa Zvizdića sa pozicije predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je – navode iz SDA – pokrenuta bez ikakvih razloga.  Iz ove stranke naglašavaju da ne podržavaju razloge SDS-a za smjenu Bećirovića,ali kao jedan od  razloga za njegovu smjenu u SDA navode Bećirovićevo provođenje katastrofalne politike SDP-a koja je Bosnu i Hercegovinu neodgovorno uvela u dugogodišnju krizu sa nesagledivo štetnim posljedicama po državu i narode.

Kako doznaje portal Vijesti.ba, SDA će na Bećirovićevo mjesto sigurno predložiti nekog od svojih provjerenih kadrova, a u najužem krugu kandidata našli su se Šefik Džaferović i Šemsudin Mehmedović.

Također, Kolegij SDA je zaključio i da će pokrenuti postupke za smjene kantonalnih vlada i skupštinskih rukovodstava. A kako doznaje naš portal, radi se o vladama u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo.

 

KOMENTARI