instant fap

Dom zdravlja radi bez problema

U Domu zdravlja u Sanskom Mostu u ovim zimskim uvjetima stanje je stabilno, rekao nam je danas dr. Hajrudin Jakupović, v.d. direktor ove zdravstvene ustanove. On ističe, da se funkcioniranje i rad u ambulantama i područnim ambulantama  odvija po protokolu i bez problema i poteškoća.
„Broj pacijenata koji traže ljekarsku pomoć  nije povećan, a radi se većinom o hroničnim bolesnicima, najčešće pacijentima koji imaju srčane probleme i oboljenja dišnih puteva. Također,  još nema evidentiranih oboljelih od sezonske gripe. Patronažne službe izlaze na lice mjesta po poziviu, ali i svom protokolu. Uglavnom stanje je normalno“,  rekao je dr. Jakupović.
S obzirom da niske temperature mogu izazvati zdravstvene probleme kod ljudi, dr. Jakupivić  savjetuje građane, a  naročito hronične bolesnike, da budu krajnje oprezni i da kretanje svedu na minimum, te da izbjegavaju svaki fizički napor na niskim temperaturama. On upozorava, da  u rizičnim situacijama obavezno treba zatražiti ljekarsku pomoć, a broj Službe hitne pomoći je otvoren za građane 24 sata. Timovi Službe hitne pomoći spremni su djelovati pravovremeno i pružiti pomoć svim pacijentima kod kojih se ukaže potreba za to, bez obzira na teške vremenske uvjete.

KOMENTARI