UKOLIKO vam gosti iznenada dođu, ovo je vrlo jednostavan i brzo gotov desert. Vrijeme pripreme i pečenja iznosi po 20 minuta. Količina bi trebala biti dostatna za 6 osoba, ali u mom slučaju 3 osobe su ga pojele bez ikakvog problema.
Sastojci:
- 5 dcl mlijeka
- 3 žumanjka
- 90 g čokolade sa 70% kakaa
- 100 g šećera
- 1 štapić vanilije
- 25 g kukuruznog škroba
- 25 g brašna
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Zakuhajte mlijeko sa štapićem vanilije koji ste raspolovili i sastrugali mu sjemenke. Čokoladu natrgajte i otopite na pari. Istucite žumanjke i šećer te dodajte brašno i kukuruzni škrob.
Kada mlijeko postane mlako, izvadite štapić vanilije, razrijedite mješavinu jaja s malo mlijeka, zatim sve vratite u lonac. Dodajte rastopljenu čokoladu i zagrijte do vrenja miješajući pjenjačom.
Izlijte kremu u vatrostalne posudice, stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.
Poslužite!
KOMENTARI