instant fap

Donie Montana

Donie Montana

Rođen u Bosanskoj Dubici 13.11.1989, Armin Ogorinac je odrastao i Njemačkoj, a trenutno živi i radi u Švicarskoj u Locarnu.

Piše: Amar Kaltak

Ovaj hitmaker, muzičar, tačnije beatmaker, prve korake u muzici započinje tako što mu je nekada davno, rođak, koji se bavi istim stvarima, instalirao Fruti Loops (program za pravljenje beatova).

Armin, poznatiji kao Donie Montana započinje sa HipHop muzikom kao većina producenata na prostoru bivše naše Juge.Ono što je Armina natjeralo da nastavi tim putem jeste “Bass muzika” te kako on kaže “snaga koju osjećaš dok slušaš tu muziku”.

U periodu kada je Donie započeo sa tim malim istraživanjem, bio je aktuelan Dubstep. Malo po malo, tražio je nešto novo te je istraživao mnogo programa pomoću kojih pravi “snagu” muzike.

Zanimljivo je to, da je njegova ekipa imala jedan mali studio, u kojem su snimali pjesme, skidali beatove sa interneta te producirao i praktično se igrao tim snažnim notama. Od tada Donie postaje zvijer.

Na godišnjem nivou, znao je praviti 400+ beatova, ali sa nekim razlogom, nije dao javnosti da prisluškuje to. Međutim, naišao mu je period kada je krenuo stavljati svoja notna čuda na svoj soundcloud kanal, koji je i danas aktivan, iako ga ne koristi. Sa novim imidžom, sa novim idejama, dolazi i novi kanal koji je i više nego aktivan i sa lijepim brojem pregleda.

Iako se iz nekog razloga povukao iz muzike na čak 5 dugih godina, uspio se vratiti i postati prvi beatmaker ekipe Nema Labavo. Donie se tu zadržao svega par mjeseci.

Međutim, mnogobrojni pozitivni komentari i odazivi na njegove beatove mu daju motivaciju.

Nema ekipu trenutno niti je u interesu za to, ali ima ljude koji prate njegove beatove kao što su : Helem Nejsa, Toni Der Assi’ , Vuy, Fox , Nexter , Los Sin , Shtela , Shtuka i još mnogo dobrih MC'eva!!

U protekloj godini je dobio status “Najaktivnijeg Producenta” ali kako kaže, “2017-ta je moja godina, u toj godini ću se potruditi da pokažem ko sam i šta sam u stanju napraviti”.

“Ne smijem otkriti skim sada radim, niti ikakve detalje, ali očekujte jedan snažan album koji pripremam sa prijateljem iz Sarajeva, te jos mnogobrojni singlovi i gostovanja na raznim Albumima kao Beatmaker”.

Donia Montanu možete pronaći na:

Facebook: https://m.facebook.com/DonieThaKing

Facebook stranica: https://www.facebook.com/DonieMontana

Youtube kanal : https://m.youtube.com/user/TheDonieDubica

SoundCloud: https://m.soundcloud.com/ogorinacarmin

Instagram: https://www.instagram.com/donie_montana_official/

KOMENTARI