instant fap

Donirana veš mašina samohranoj majci

Donirana veš mašina samohranoj majci

U okviru programa za pomoć jetimima ˝Dirhem˝ je u mjestu Tomina kod Sanskog Mosta posjetio samohranu majku Džananović Zarku.

Na tragu naših prijašnjih posjeta ovoj porodici kada smo se uvjerili u teško stanje ove samohrane majke, a u jednoj od tih posjeta smo uručili i frižider, ovoga puta smo ovu samohranu majku obradovali sa novom mašinom za pranje veša.

Zarka se kao i svaki put do sada najiskrenije zahvalila našim volonterima i donatorima, za ovu gestu i vrijednu mašinu.

Nadamo se da se ovaj vid pomoći biti od značajne koristi Zarki i njenom malom sinu, tako da više neće morati prati veš ručno, što joj je, kako nam je kazala u prethodnom razgovoru, predstavljalo poteškoću i negativno utjecalo na zdravlje.

Želimo se  ovom prilikom zahvaliti svima koji proz program pomoći jetima daju svoj doprinos kako ova djeca ne bi patila u samoći i tišini svojih domova.

Svjesni smo da su potrebe siromašnih sugrađana, naročito ranjivih kategorija kao što su siročadi, daleko veće nego što su naše mogućnosti.

Našim zajedničkim trudom i uključivanjem i ovakve i slične projekte možemo olakšati djetinjstvo i školovanje mnoge djece siročadi u BiH.

Više informacija o programu pomoći djeci jetimima možete pronaći ˝OVDJE˝.

KOMENTARI