Palačinci su omiljena poslastica svima, no njihove slane verzije u posljednje vrijeme veoma su popularne. Mi vam donosimo recept palačinaka sa gljivama koji je odličan izbor u ovim ljetnim danima.Sastojci koji su vam potrebni za pripremu palačinaka:
200 g brašna
2 jajeta
2 kašike ulja
200 ml mlijeka
200 ml vode
Fil:
500 gr šampinjona
glavica luka
čehno bijelog luka
origano
500 ml vrhnje za kuhanje
Za pohovanje:
2 jaja
malo brašna
Način pripreme:
Tijesto za palačinke umutite i ispecite šest malo debljih palačinaka.
U tavi na zagrijanom ulju propržite luk, potpom dodajte gljive. Posolite i dodajte bijeli luk. Potom propržite još malo. Zalijete vrhnjem za kuhanje i držite na vatri dok ne provri.
Palačinke filujte gljivama. Urolajte ih, a potom pohujte. Kada su palačinke gotove služite ih s pavlakom i sezonskom salatom. Prijatno!
KOMENTARI