Dopisnik sa stotinu lica

Homeinmedia danasUncategorized

Dopisnik sa stotinu lica

Asim Kamber: BOŠKO – HOZAN (BUHA)

Donedavni dopisnik Avaza sa područja USK-a Sanjanin Midhat Dedić, nakon što je raskinuo ugovor o radu sa Avazom, okrenuo se najdirektnije u svojim tekstovima protiv ove izdavačke kuće i njenog vlasnika Fahrudina Radončića.

Dedić je tokom angažmana u Avazu uspio veoma predano i neprekidno blatiti političke čelnike Sanskog Mosta i šire krajiške regije. Nije mu bilo strano da u svojim novinarskim tekstovima blati visoke oficire Armije BiH, visoke vjerske dužnosnike i sve one pojedince koji se s njim i njegovim način rada nisu slagali.

Odmah po oslobođenju Sanskog Mosta Dedić je objavljivao tekstove protiv generala Mehmeda Alagića, komandanta 510 brigade Amira Avdića, protiv oficira 7. Korpusa i  bivšeg načelnika Muhameda Lemeša, protiv bivšeg načelnika Sanjina Halimovića, Mustafe Avdagića i dr.. Rekordan broj kritičkih tekstova i osvrta Dedić je objavio protiv federalnog zastupnika Asima Kambera.

Dedić je kao novinar interesantan i zbog činjenice da je dugo bio simpatizer i aktivista SDP-a u Sanskom Mostu, pa se onda kratko naslonio na SDA dok mu je supruzi Almiri bilo potrebno isposlovati nezasluženu specijalizaciju, da bi na kraju obukao stranački dres vlasnika Avaza i lidera SBB-a Fahrudina Radončića.

Sanjani mu najviše zamjere novinarski tekst u kome je oslobodioce Sanskog Mosta uporedio sa Mladićevim zločincima koji su u toku povlačenja iz našeg grada minirali zgradu „Partizana“ u kojoj je održano drugo zasjedanje ZAVNOBIH-a 1943. godine.

Dedić je dugo vremena jedan od prikrivenih dopisnika stranice koja sebe predstavlja borcem „za bolji Sanski Most“. Trenutno svoje nepotpisane tekstove objavljuje na portalu mojusk.ba i na većini portala i stranica koje nekoga blate i neargumentirano prozivaju. Interesantno je na kraju spomenuti da se protiv svih onih s kojima je nekada surađivao radikalno okretao i donosio veoma ružne i revanšističke tekstove. Šta će tek biti objavljeno protiv Fahrudina Radončića ostaje da se vidi…

 

COMMENTS

WORDPRESS: 1
DISQUS: 0