Došli da mu isključe struju, on izvadio oružje i zapucao

HomeVijestiBiH

Došli da mu isključe struju, on izvadio oružje i zapucao

Prelazak na zimsko računanje vremena: Jeftinija struja od 13 do 16 sati

B.K . iz Bosanskog Novog osumnjičen je da je pucao na dvojicu radnika “Elektrokrajine” i polomio im kutiju s alatom kada su došli da isključe struju na poslovnom objektu, prilikom radnih zadataka u industrijskoj zoni Poljavnice.

“Napad se desio kada su radnici Terenske jedinice Novi Grad, po standardnom nalogu Direkcije za tržišno snabdijevanje ‘Elektroprivrede RS’, došli da s mreže isključe brojilo poslovnog objekta dotičnog kupca zbog duga za neplaćenu električnu energiju”, navode iz “Elektrokrajine”.

Kako ističu, napadač je prema radnicima uperio oružje duge cijevi i iz neposredne blizine ispalio jedan hitac, te nogama šutirajući polomio kutiju s radnim alatom koji su koristili radnici, pišuNezavisne novine.

“Kada je po drugi put repetirao oružje, radnici su otrčali u službeno vozilo i istim se udaljili. Odmah su pozvali policiju, koja je došla na lice mjesta, privela napadača i izvršila pretres imovine osumnjičenog”, navode iz ovog preduzeća.

Uprava i kolektiv “Elektrokrajine” najoštrije su osudili brutalni napad i ugrožavanje života radnika, koji, kako navode, samo obavljaju svoj posao od kojeg prehranjuju porodice.

“Pozdravljamo brzu reakciju policije, koja je privela napadača, te protiv njega najavila podnošenje izvještaja. Ovim putem pozivamo nadležne pravosudne institucije da u predstojećem krivičnom postupku najoštrije sankcionišu dotično lice”, navode iz “Elektrokrajine”.

Nakon informacije da je B.K. iz puške pucao u vazduh, u preteresu objekata koje koristi oduzeti su vojna puška s optičkim nišanom i okvirom sa šest metaka, te tri zamotuljka materije za koju se sumnja da je marihuana, naveli su iz Policijske uprave Prijedor.

Naime, policija je, kako navode, u četvrtak uhapsila B. K. zbog sumnje da je u Bosanskom Novom počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv B. K. biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela, a Osnovnom sudu u Bosanskom Novom, slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0