instant fap

Dostavljaju hranu, šiju maske, spašavaju. Oni su uvijek tu!

Dostavljaju hranu, šiju maske, spašavaju. Oni su uvijek tu!

Članovi Kluba ekstremnih sportova „Kondor“, odmah po izbijanju krizne situacije stavili su se na raspolaganje svojim sugrađanima. U prostorijama škole u Zdeni, organizovali su improvizovani štab iz kojeg djeluju i organizuju humanitarne akcije.

Prema riječima Edina Seferovića, predsjednika ovog kluba, preduzeli su sve preventivne mjere vezane za zaštitu i dezinfekciju prostora u kojem borave.

Istakao je kako su u ovome trenutku sve njihove aktivnosti prije svega vezane za pružanje humanitarne pomoći u usluga građanima koji su u kućnoj izolaciji, kao i Sanjanima starijim od 65 godina kojima je,naredbom Federalnog kriznog štaba, zabranjeno kretanje.

Veliki je broj osoba koji nemaju bliže srodnike niti im je pri ruci neko da im pruži pomoć u nabavci isl. Seferović je istakao kako su objavili telefon 062-592-897 i da ih svi oni kojima treba pomoć mogu kontaktirati.

Također, treba istaći kako su na usluzi svim sugrađanima kojima treba pomoć i volonteri Crvenog križa Sanski Most, a da su pomoć ponudili i članovi velikog broja udruženja i organizacija.

Na građane se još jednom apeluju da se pridržavaju svih propisanih mjera, posebno onih oko kućne samoizolacija i zabrane kretanja jer postoje oni koji im žele i mogu pomoći.

Podsjetimo Klub ekstremnih sportova „Kondor“ inkorporiran je u sistem civilne zaštite Općine Sanski Most, a u proteklom periodu njegovi članovi su se istakli u brojnim kriznim situacijama.

KOMENTARI