Dostavnim vozilom pregazio pješaka na parkingu

HomeUncategorized

Dostavnim vozilom pregazio pješaka na parkingu

Policija traga za Sanjinom Sejfićem, a preminule djevojke su Selma A. i Edita M.

U nesretnom slučaju koji se danas dogodio iza stambeno poslovnog objekta na Trgu oslobodilaca u Sanskom Mostu smrtno je stradala jedna osoba, a nezvanično saznajemo da je riječ o pjesniku Šerifu Tihiću.

Prema svjedočenjima očevidaca, njega je pregazilo dostavno vozilo koje se kretalo unatrag uskim prolazom koji vodi do skladišta obližnjeg trgovačkog objekta. Prema tim informacijama, Tihić se u tom trenutku vraćao iz kupovine u stan koji se nalazi u pomenutoj zgradi, te ga je dostavno vozilo neposredno ispred ulaza udarilo i oborilo na zemlju, a nezvanično, saznajemo da vozač uopšte nije uočio nesretnog pješaka.

[AdSense-A]

Iako je odmah prevezen u službu hitne pomoći Doma zdravlja Sanski Most, saznajemo da je priroda povreda bila takva da je preminuo na licu mjesta. Ova nesreća je pogodila sve Sanjane koji su poznavali Tihića, budući da se radi o čovjeku koji je bio omiljen među žiteljima „grada na devet rijeka“.

On je bio izbjeglica iz Bosanske Kostajnice, a već dvadeset godina živio je u Sanskom Mostu, koji je bio njegov drugi dom. Izdao je nekoliko zbirki poezije, a njegove pjesme su bile inspirisane patriotizmom i emocijama o zavičaju i Bosni i Hercegovini. Nije bio oženjen, živio je povučenim životom. a često ga se moglo susresti na ulicama našeg grada.

Uvijek je bio raspoložen za šalu i razgovor, a treba reći kako je skoro okončao pisanje knjige za djecu pod nazivom „Sladoled“ koja je trebala ove godine da ugleda svjetlo dana. Šerif Tihić je bio čovjek koji je zračio iskrenom i praiskonskom dobrotom i ostaće zauvijek u sjećanju svih koji su imali čast da ga poznaju.

COMMENTS

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar

    Pretužna vijest okamenila je jauk u srcu mom. Obuzela me ogromna tuge… Nabujala bol… Ne shvatam i ne prihvatam da je tako nenadno završena Šerifova priča života. Na takav način… Žestinu vanjske studeni, iako sam u toploj sobi, osjećam oko srca. Družili smo se i prijateljevali u Sanskom Mostu. A, i prije toga. U našoj Bosanskoj Kostajnici. Sazdan je bio od slatkih i toplih riječi za svakog. Jesenas smo pričali o Sani, Kostajnici, o neobičnim i zamršenim pričama života… njegovim pjesmama… Iako je mnogo volio Sanski Most i Sanjane, duhom nikad nije otišao iz rodne mu Kostajnice. Slikovitost i duševnu mehkotu prema zavičaju slagao je u svojim pjesmama.

    Rado bih se isplakao. Od tuge, nemam snage ni za suze. Jer, danas je zauvijek otišao sanski i kostajnički pjesnik. Otišao da bi živio u našim mislima i srcima!

  • comment-avatar
    Smajo 6 godina ago

    Ovaj parking prostor je najveca katastrofa u gradu na Sani. Proslo ljeto udjem u ovaj lavirint trazeci parking, dodjem do onog haustora kad tamo neki radnici me vratise. Valjda je to prostor za dostavna vozila. Krenem u rikverc nazad kad ono vec dva auta iza ledja traze parking. Krenemo svi unazad i blokiramo citav kruzni tok jer nema sanse okrenuti auto na tako malom prostoru. Nije ni cudo da je neko glavu izgubio na ovom parkingu.

DISQUS: 0