instant fap

Dr. Elvira Serdarević: Moja djeca su vakcinisana

Dr. Elvira Serdarević: Moja djeca su vakcinisana

Pedijatrica sam. Živim svoj posao. “Ovo mjesto” najčešće koristim da promoviram pravilnu ishranu, zdrav stil života, sama uzgajam povrće i voće na organskim principima, “bombardujem” vas svakodnevnim objavama i slikama svoje salate, spinata, presadnica.

Kontam, ako u jednoj osobi probudim želju da sama proba, uspjela sam. Prije par sati sam stigla iz Sarajeva, gdje sam prisustvovala naučnom skupu iz oblasti ranog rasta i razvoja. Sretna i ponosna, jer sam dio pionirskog tima u ovoj zemlji, koji uči kako pomoći djeci s poteskocama u razvoju. Na povratku iz Sarajeva, na radiju slušam jednog od tri najbolja psihijatra u Cikagu, naš čovjek. Kaže, da imamo zdrave roditelje, ne bi trebali imati dječje psihijatre…Evo zašto.

Danas mala djeca imaju pametne telefone, zbog čega kasne u razvoju govora, ne uče socijalne vjestine, od emocija najčešće razviju agresivnost kad im oduzmete mobitel, ne trebaju olovku,bojice, mobitel to radi za njih, sjede satima, na kraju imaju krivu kičmu…mogla bih nabrajati u nedogled, s pravom.

Takvu djecu svakodnevno vidjam u mojoj ordinaciji. Posljednje predavanje danas, doc.dr. Aida Saračević, prezentira studiju, rađenu u našoj zemlji, koja je neinvazivnom metodom, iz pljuvačke djeteta, dokazala micro RNA, koje se dovode u vezu s autizmom, sto će reći, to piše u genima. Konačno, kažem sebi, nešto što će roditeljima, koji su zbunjeni i u strahu od MMR vakcine olakšati odluku da vakcinisu svoju djecu.

A onda vidim, mnogi portali prenijeli vijest, sedmomjesečna beba u Sarajevu umrla od morbila. Zašto, zato što nam je oslabio kolektivni imunitet, virus se slobodno kreće u populaciji i napada najosjetljivije.

MOJA DJECA SU VAKCINISANA!

KOMENTARI