instant fap
NaslovnicaVijestiBiH

Dragan Lukač o akciji “Pravda”: Ne stajemo na ovome, bit će novih predmeta i istraga

Dragan Lukač o akciji “Pravda”: Ne stajemo na ovome, bit će novih predmeta i istraga

Nakon uspješne provedene policijske akcije “Pravda” direktor Federalne uprave policije (FUP) Dragan Lukač izjavio je za Klix.ba kako osobe lišene slobode spadaju u kategoriju građevinske mafije.

On je kazao da današnja akcija ne bi trebala biti iznenađujuća građanima BiH ako se govori o radu Federalne uprave policije koja se aktivno bori protiv organizovanog kriminala.

“Mi kontinuirano radimo na većem broju predmeta u vezi sa organizovanim kriminalom i korupcijom. Ovaj predmet smo radili duži period uz nadzor Tužilaštva KS i primjenu posebnih istražnih radnji koje traju nekoliko mjeseci. Došli smo do dokumentovanja većeg broja krivičnih djela za veliki broj osoba”, rekao je Lukač.

Kako nam je pojasnio, lišeni slobodi spadaju u kategoriju građevinske mafije s obzirom da je riječ o osobama koje su činile kaznena djela vezana za nekretnine i stambene objekte uglavnom na području Sarajeva.

“Tu smo u situaciji da po prirodi kriminalnog djelovanja prvi put na prostoru Federacije BiH obrađujemo takva kriminalna djela koja imaju prefiks ‘građevinski’. Mi ćemo i ubuduće nastaviti sa radom i sarađivati sa svim tužilaštvima u zemlji”, kazao je Lukač.

Istakao je da FUP organizacijski i kadrovski ima ozbiljan kapacitet da se bori sa ozbiljnim pojavnim oblicima kriminaliteta u FBiH.

“Mislim da smo uspješni u tome. Mi nećemo stati na ovome i ići ćemo dalje. Bit će i novih predmeta i istraga, puno toga”, rekao je Lukač.

Podsjećamo, velika policijska akciji “Pravda” rezultat je višemjesečnih istraga Tužilaštva Kantona Sarajevo i Federalne uprave policije, a tokom koje je slobode lišeno 15 osoba.

KOMENTARI