Dragi maturanti

Homeinmedia danas

Dragi maturanti

HOTEL ASI Za odlično raspoloženje i bogatu gastro ponudu

Gledajući ovih dana kako ponosno i zadovoljno objavljujete svoje maturske slike i diplome na razne društvene mreže sjetio sam se svoje mature. 

Svi smo onako prkosno držali svoje diplome u plavim futrolama koje smo visoko držali i ubjeđeni u jedno, a to je da je gotovo i da je našim svakodnevnim mukama došao kraj, ali to nije bilo baš tako. Potraga za poslom je bila pred nama, mnogi su se zaposlili u našoj Sani, ali nažalost veći broj njih je otišao u inostranstvo da tamo pronađe svoju sreću. 

Mnogi od nas su postali mašinski i ekonomski tehničari, automehaničari, bravari, itd, ali prije svega naučili smo ono najvažnije a to je životna škola i kako postati čovjek prije svega. 

Ne smatrajte da ste dobijanjem diploma završili svoje školovanje jer ono time tek počinje. Želim vam da nađete posao u struci i da se profilišete u dobre stručnjake koji će graditi našu Bosnu i Hercegovinu.

Onima koji nastavljaju školovanje na fakultetima želim da se po završetku školovanja vrate u našu Sanu i da ovdje dalje stručno usavršavate i razvijate svoje stečeno znanje.

I na kraju želim da zapamtite dobro stihove Branka Ćopića koji kažu: ” Od kolijevke pa do groba najljepše je đačko doba”.

SRETNO! 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0