Druga grupa olimpijaca se vratila iz Rija: Nismo zadovoljni, ali ćemo u Tokiju dati sve od sebe

HomeSport

Druga grupa olimpijaca se vratila iz Rija: Nismo zadovoljni, ali ćemo u Tokiju dati sve od sebe

BiH na šest olimpijskih igara: Za nula medalja krivi smo svi
Bh. bacač kugle Hamza Alić kazao je kako niko od naših reprezentativaca nije zadovoljan plasmanom te nije ispunio očekivanja.

“Iako sam imao dobar hitac u trećem pokušaju koji je bio duži od 20 metara to nije bilo dovoljno za finale. Sport je takav – pun uspona i padova tako da ne možemo previše zamjeriti našim sportistima. Naša zemlja je imala tim koji je dao sve od sebe i to je kvalitet koji mi posjedujemo. U budućnosti treba mnogo više raditi i trenirati, ali i tražiti sponzore koji će to finansirati”, kazao je Alić.

Predstavnica Bosne i Hercegovine u judu Larisa Cerić nakon povratka s Olimpijskih igara u Riju istakla je kako je sport kao kocka, nekada gubite, a nekada dobijate.

“Krivo mi je što smo ovakve rezultate postigli baš na ovakvoj vrsti takmičenja, jer olimpijada nije kao i sve ostalo, to je nešto posebno. Svima nam je teško, posebno mom treneru i porodici koji su sve vrijeme bili uz mene i podržavali me kada je najviše trebalo. Sigurno će bolji rezultati biti na Olimpijadi u Tokiju”, naglasila je judistkinja Cerić.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Bosna i Hercegovina imala je 11 takmičara, ali i dalje smo jedna od onih zemalja koje nisu osvojile medalju. Jedan od predstavnika Bosne i Hercegovine od kojeg se vjerovatno najviše očekivalo bio je atletičar Amel Tuka koji nije uspio izboriti prolazak u finalnu trku.

“Bio sam zadovoljan prvom kvalifikacionom trkom, mislio sam da će to ići mnogo boljim putem, ali se u polufinalu desio peh. Nisam imao osjećaja za taj nastup, a očigledno da nisam bio u formi u kakvoj sam bio prošle godine. Iako sam sve treninge odradio mnogo bolje nego prošle godine, forma je ipak izostala. Zauzeo sam 12. mjesto na svojim prvim olimpijskim igrama, iako sam svjestan da su ljudi mnogo više očekivali od mene. Osjećao sam dozu pritiska, a najteža mi je bila prva trka, jer bi i najmanji kiks značio ispadanje”, izjavio je Tuka.

Djevojka koja je svojom ljepotom i prvim pojavljivanjem na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Riju sve očarala, zadovoljna je ishodom nastupa. Amina Kajtaz je na Olimpijadi isplivala svoje drugo najbolje vrijeme, a ujedno joj je ovo donijelo više iskustva te se nada boljim rezultatima u Tokiju.

Jučer je na Sarajevski aerodrom stigao prvi dio delegacije BiH koja je boravila u Rio de Janeiru, a novinarima su se obratili predsjednik Olimpijskog komiteta Marijan Kvesić i bh. streljačica Tatjana Đekanović

BiH su na Olimpijadi u Riju predstavljali Amel Tuka, Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer, Lucia Kimani (atletika), Damir Džumhur, Mirza Bašić (tenis), Larisa Cerić (judo), Tatjana Đekanović (streljaštvo), Amina Kajtaz i Mihajlo Čeprkalo (plivanje).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0