Državljanin BiH u kamionu krijumčario 15.889 kutija cigareta

HomeVijestiBiH

Državljanin BiH u kamionu krijumčario 15.889 kutija cigareta

#SmetaMi / Alarmantno stanje u FBiH: Sve više stanovnika umire zbog duhanskog dima

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH, 11. decembra 2022. godine, spriječili su krijumčarenje 15.889 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i sa akciznim markicama s područja Kosova na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj. 

Krijumčarene cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom detaljne kontrole i pregleda teretnog motornog vozila marke Man i priključnog vozila, bh. nacionalnih oznaka, i to u tovarnom dijelu priključnog vozila u namjenski napravljenom prostoru tj. dužinom cijelog poda prikolice bile su sakrivene cigarete. Vozilom je upravljao R.G. (1996.), državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, o događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijem je nalogu R.G. lišen slobode te izvršen pretres vozila.

Krijumčarene cigarete čija se tržišna vrijednost procjenjuje oko 100 hiljada maraka, vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Tokom rada pripadnici Granične policije BiH koristili su specijalističku opremu doniranu od Vlada Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0