instant fap
NaslovnicaMagazin

Đuveč od bamije

Đuveč od bamije

Potrebno:
* 800 gr teletine bez kosti
* 200 gr crvenog luka
* tri niza bamije
* 200 gr riže
* 300 gr svježeg paradajza
* 200 gr zelene paprike
* malo mljevene crvene paprike
* 100 ml ulja
* so
* biber u zrnu

Priprema:
Teletinu operite i nasjeckajte na komade. Luk nasjeckajte i na 80 ml vrelog ulja ispržite da dobije zlatnožutu boju. Na to dodajte mljevenu papriku i meso, posolite i dinstajte. Zatim pomalo dolijevajte vodu da meso ostane napola mekano. Rižu ispržite na 20 ml ulja da postane staklasta. Tada složite u zemljani lonac, meso stavite u sredinu, a oko njega rižu.

Bamiju prokuhajte u slanoj vodi, kojoj ste dodali malo sirćeta i ocijedite. Zelenu papriku bez sjemena izrežite na šire kolute, a paradajz na kriške, pa oko mesa složite bamiju, na nju zelenu papriku, a onda paradajz. Posolite i dodajte biber u zrnu. Sve to zalijte kipućom vodom i pecite u srednje ugrijanoj rerni oko 90 minuta.

KOMENTARI