instant fap

Dva vozača isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Dva vozača isključena iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola

Pripadnici Policijske stanice Sanski Most proteklog vikenda su sproveli još jednu pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju.

Ovaj put je vozačima uručeno 8 prekršajnih naloga, dok su iz saobraćaja isključena dva vozača. Kako su nas informisali iz Policijske stanice Sanski Most, u skladu sa planskim aktivnostima na mjerama poboljšanja sigurnosti saobraćaja na području sanske općine, a prema mjesečnom Planu rada, dana 20.6. 2020. godine sprovedena je pojačana kontrola učesnika u saobraćaju.

Akcija je izvedena u vremenskom terminu od 23 sata do dva sata iza ponoći, a akcenat je bio na kontroli upravljanja motornim vozilom u alkoholiziranom stanju, kao i druge prekršaje. U saopćenju za javnost Policijske stanice Sanski Most se navodi da je tokom izvođenja akcije kontrolisano 59 vozača i vozila, pregledano je 50 vozila, uručeno je 8 prekršajnih naloga, a iz saobraćaja su isključena 2 vozača zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju.

U akciji su učestovale dvije pješačke i dvije motorizovane patrole. Iz Policijske stanice Sanski Most naglašavaju da će se akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izvoditi i u narednom periodu, te se ujedno upozoravaju vozači da se pridržavaju saobraćajnih propisa.

KOMENTARI