instant fap

Dvogodišnji Emrah pao u komu, stanje izuzetno teško

Dvogodišnji Emrah pao u komu, stanje izuzetno teško

Dvogodišnji Emrah Smajilhodžić iz Tešnja jučer je otputovao u Tursku, gdje mu je trebao biti operisan tumor na mozgu. Međutim, situacija se iskomplikovala tako da je operacija odgođena do daljnjeg.
Ljekari su Emrahu dali još od dvije do tri sedmice života ukoliko ne bude podvrgnut hitnoj operaciji. Brižni roditelji, otac Hamza i majka Amila, uz pomoć prijatelja i dobrih ljudi širom naše zemlje, uspjeli su sakupiti potrebnih 56.000 maraka za operaciju. Jučer u 12:00 sati odletjeli su na kliniku Acibadem u Turskoj, gdje su Emrahu odmah urađeni nalazi.

Operacija je bila zakazana za jutros u 8:00 sati, međutim, Emrah je četiri sata ranije pao u komu. Kako nam je rekao njegov amdiža Haris, situacija je izuzetno teška. Kod ovog dvogodišnjaka došlo je do zatajenja rada srca i pluća, nakon čega je priključen na aparate.

U toku dana ljekari su sa roditeljima malog Emraha dogovorili korake daljnjeg liječenja, a u kom pravcu će liječenje ići još uvijek nije poznato.

“Postoji opcija da ostane na poliklinici u Turskoj, što mnogo košta, ili da ga vrate odmah medicinskim avionom. Sada možemo samo čekati i moliti se Bogu da ga spasi. Operacija se ne može izvesti dok je u ovom stanju”, kaže Haris za naš portal.

Zbog novonastale situacije, humanitarna akcija pomoći malom Emrahu se nastavlja. U porodici Smajilhodžić radi samo Emrahova mama, otac je nezaposlen, a brat mu ide u osnovnu školu.

Ukoliko želite pomoći Emrahu i svima onima koji imaju slične probleme, možete to uraditi uplatom novčanih sredstava na sljedeće račune:

BBI Banka na ime Amila Smajilhodžić broj računa 1414151310128518

Unicredit banka na ime Emrah Smajilhodžić broj računa 3385502162847791

Ili pozivom na humanitarni broj 090/292-067

KOMENTARI