instant fap

Dvojica planinara na Dinari vidjela neobjašnjivu svjetlost

Dvojica planinara na Dinari vidjela neobjašnjivu svjetlost

Dvojica hrvatskih planinara ovih su dana na snijegom zametenoj Dinari naišla na neobičan fenomen. Ni sami ne mogu objasniti što su tačno vidjeli, no njihovo iskustvo zaista je posebno

Dvojica planinara koji su prošlog vikenda posjetili snijegom pokrivene Dinaride koji se protežu i kroz Dalmaciju, Ivan Zebić – Klepton, iz planinarske udruge Dinaridi iz Splita, te Jozo Vitić, iz planinarskog društva Svilaja iz Sinja, imali su prigodu vidjeti nesvakidašnji prizor, piše Crometeo.

Naime, na putu prema

planinarskom skloništu Rupe na Dinari noć ih je zatekla na visini od 1.363 metra nadmorske visine. A potom ih je zaustavio i nesvakidašnji prizor. Pedesetak metara od planinarske staze bila je vidljiva udubina promjera oko pet i dubine do tri metra. Riječ je o normalnim pojavama u planinarskom kršu na tom području, no rupa na koju su oni naišli bila je posebna po tome što je iz nje dopirala svjetlost! Isprva su mislili da u toj rupi neko logoruje te da je izvor svjetla vatra ili lampa, no kada su se približili ostali su iznenađeni jer u rupi nije bilo ničeg osim snijega. Fenomen su promatrali od 18.15 do 18.30 sati.

“Nismo uspjeli objasniti što smo vidjeli. Najlogičnije nam je ‘rješenje’ bilo da ova rupa na neki način duže zadržava dnevnu svjetlost. S odmakom vremena svjetlost u njoj nije slabila. Snimio sam ovaj fenomen foto aparatom, ali on je loše rezolucije i nije dovoljno dobro ‘uhvatio’ stvarno stanje koje u uživo bilo kudikamo izraženije. I nekoliko dana nakon što smo ga snimili, ovaj fenomen i dalje prepričavamo”, ispričao je autor fotografija Ivan Zebić – Klepton.

misteriozna svjetlost na Dinaridima

 

KOMENTARI