instant fap

Džeko je imao mnogo sjajnih saigrača, ali jednog se posebno sjeća: “Znali bismo ga zvati profesorom”

Džeko je imao mnogo sjajnih saigrača, ali jednog se posebno sjeća: “Znali bismo ga zvati profesorom”

Džeko, koji je igrao za Željezničar, Teplice, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter, čiji je i danas član, posebno se sjeća kapitenske uloge Vincenta Kompanyja kada su igrali u Engleskoj i kada je tim pod vodstvom Roberta Mancinija osvojio titulu.

Belgijanac je zadužio kapetansku traku za sezonu 2011/12 i pomogao klubu da osvoji prvu titulu u Engleskoj od 1968. godine, otevši naslov od Manchester Uniteda u posljednjem kolu u ludom preokretu protiv QPR-a. Tada je, podsjetimo, Džeko u nadoknadi izjednačio na 2:2, a onda Sergio Aguero zabio za veliko slavlje na Etihadu.

Manchester City je intervjuisao bivše igrače i trenere u sklopu proslave desetogodišnjice tog trijumfa, a bivši napadač Džeko otkrio je zašto je Kompany bio najbolji kormilar kojeg su mogli imati.

“Bio je sjajan kapiten. Bio je najbolji kapiten kojeg smo mogli imati u to vrijeme jer je bio sjajan vođa i uvijek je bio pozitivan momak”, rekao je Džeko za službenu stranicu Cityja, dodavši:

“On samo razmišlja o tome što je najbolje za momčad. Ponekad smo ga znali zvati profesorom jer je uvijek čitao knjige kada bismo bili na gostovanju”.

“Uvijek je imao dvije ili tri knjige sa sobom. Vinnie je bio izvrstan japiten i definitivno je bio jedan od najvećih utjecaja na napredovanje Cityja u posljednjih 10 godina”.

Kompany je na kraju osvojio deset trofeja za City prije nego što se vratio u Belgiju s Anderlechtom, postavši njihov menadžer nakon što je okončao igračku karijeru. Nedavno je predstavljen kao novi glavni trener Burnleyja.

KOMENTARI