Džeko: Posebno sam zadovoljan zbog ove nagrade

HomeSport

Džeko: Posebno sam zadovoljan zbog ove nagrade

Pjanić: Odlazim li? Vidjet ćemo… A Radja se uvijek šali

Napadač Manchester Citya i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko izabran je za najboljeg fubalera BiH za sezonu 2011/2012.

Na svečanoj manifestaciji „Idol nacije“, Edin Džeko je ostvario hat-trick i po treći put u nizu ponio laskavo priznanje “Idol nacije”, koji je i ove godine organizovao SportSport.ba, u saradanji sa sportskim novinarima svih relevantnih medija BiH, koji su dali konačni sud o najboljima.

“Pa, kao prvo, želio bih se svima zahvaliti, a pogotovo portalu SportSport.ba, koji organizuje ovu manifestaciju. Moram reći da mi je posebno drago što ovu nagradu osvajam već treću godinu u nizu”, rekao je Edin Džeko po prijemu nagrade te dodao:
“Mogu reći i da sam zadovoljan svojim učinkom u sezoni iza nas, iako u drugom dijelu nisam igrao previše. Ipak, osvojili smo titulu prvaka Engleske i to je bilo posebno ostvarenje. Nadam se da možemo odbraniti naslov i naredne godine, a konkurencija će nam biti ista. Dakle tu su Manchester United i Chelsea, koji se pojačao i koji je osvajanjem Lige prvaka dobio dodatno na samopouzdanju”, smatra Džeko.
Pratiš li igre fudbalske reprezentacije Grčke na Euru, protivnika Zmajeva u predstojećim kvalifikacijama?
“Da, naravno, pratim sva dešavanja na Euru. Gledao sam Grčku sinoć protiv Njemačke i svi mi u reprezentaciji jako dobro znamo o kakvoj se ekipi radi. Igraju čvrsto i zatvoreno, na kontranapade i dvije utakmice protiv njih će nam biti najteže u narednim kvalifikacijama”.
Ko će osvojiti Euro?
“Nadam se i navijam za Njemačku!”, dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba novi-stari Idol nacije Edin Džeko.