Dženan Talić  talentovani nogometaš švicarskog Schaffhausena

HomeLokalne temeSanski Most

Dženan Talić talentovani nogometaš švicarskog Schaffhausena

Naši talenti / Dženan Talić briljira u Švicarskoj

Porijeklom je iz Sanskog Mosta, a u omladinskim selekcijama igrao je za St. Galen, Lihtenštajn, SC Frajburg i FC Will.

Dženan kaže da za sve što je do sada postigao i što očekuje da će postići duguje treneru Ibri Rahimiću. 

– Ibro Rahimić, legenda jugoslavenskog fudbala, dao mi je mnogo znanja u ovoj igri, vjerovao je u mene i danas to čini – kaže Talić, koji ima samo riječi hvale za Ibru Rahimića, ali i za njegovog brata Mirsada. 

– Dobar je čovjek, iskren i pošten. Postali smo kao familija. Ibro je pomagao gdje god je mogao, posebno našoj bosanskoj djeci. Okupljao nas je u Rappersvilu, iz gradova Švicarske, strpljivo nas trenirao i davao savjete, zahvaljujući tebi sve sam postigao – kaže Talić i dodaje – Nikada ne bi došao do klubova u kojima sam igrao i kluba u kojem sada igram da nije bilo Rahimićevih savjeta. 

Dženanovo srce se odavno odlučilo za BiH
Talić i Rahimić ponovo su se sreli na manifestaciji “Crvena noć”, na kojoj su se u Švicarskoj okupljali navijači i simpatizeri Veleža.

Ovaj mladi i perspektivni internacionalac, koji igra na poziciji veznog i defanzivnog veznog fudbalera, kaže da nema dilema za koju bi reprezentaciju igrao. 

– Srce se odavno odlučilo za Bosnu i Hercegovinu, na Švicarsku nisam ni pomislio – bez dvoumljenja kaže Talić. 

– Naravno da želim igrati za svoju zemlju! Igrao bih džabe, volim svoju zemlju i naše navijače. Poštujem Švicarsku, dali su mi sve šta se tiče fudbala ali ipak nije to to. Uvijek mi je bila želja da zaigram sa svoju državu! Nadam se da će u budućnosti doći poziv, rođen sam u Švicarskoj. Moji roditelji su 1992./93. godine napustili BiH. Otac Besim je također bio fudbaler, igrao je u Podgrmeču -zaključuje Talić .

Mnogi stručnjaci, među kojima i nekadašnji Švicarski reprezentativac Hakan Jakin, prepoznali su Dženana Talića kao veoma talentovanog fudbalera.
Trenutno igra za ekipu FC Schaffhausen II koju sa klupe vodi još jedan sanjanin, Nedžad Kuruzović.

Nadamo se da ćemo Talića uskoro gledati u omladinskim kategorijama selekcija BiH i da će u skorijoj budućnosti biti jedan od nosilaca igre A selekcije BiH.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0