instant fap

Dževada Keranović je TV voditeljica i interpretatorica sevdalinke u St. Louisu

Dževada Keranović je TV voditeljica i interpretatorica sevdalinke u St. Louisu

Dževada Keranović, porijeklom iz Sanskog Mosta, spada u red najpoznatijih Bosanki u Americi. Ona je producentica, urednica i voditeljica na televiziji u Saint Louisu.

Bh. reper u Maloj Bosni muzikom jača ljubav prema domovini

Ističe da je TV stanica na kojoj radi pod upravom gradskog rukovodstva, tako da su programi većinom vezani za društvenu zajednicu, programe koji bi mogli da budu od koristi stanovništvu.

image

Trenutno je portparol i potpredsjednica organizacije Ujedinjena bosanska zajednica
Na televiziji radi specijalni program za latinoameričku i bosansku zajednicu. Trenutno je portparol i potpredsjednica organizacije “Ujedinjena bosanska zajednica”. 

Ta je zajednica, zajedno s Bosanskom privrednom komorom, sagradila sebilj u Saint Louisu, identičan onome u Sarajevu, kao simbol Bosanaca i Hercegovaca u tom američkom gradu.
Preporučujemo

Moja duša je u St. Louisu, ali moje srce će uvijek pripadati Sarajevu

– To govori da je domovina na prvom mjestu u srcima, ne samo meni nego i većini Bosanaca u inostranstvu, ističe Keranović.

image

Ona je producentica, urednica i voditeljica na televiziji u Saint Louisu

Interpretatorica je sevdalinke, te je u saradnji sa gitaristom Almirom Hukelićem Akom i Hayat Productionom objavila sevdalinku pod nazivom “Što te nema”.

image

Objavila je sevdalinku pod nazivom Što te nema
Riječ je o dobro poznatoj poeziji Alekse Šantića koju su već mnogi umjetnici obrađivali.
Preporučujemo

Srebrenički cvijet u St. Louisu kao uspomena našoj djeci

– Kada smo Aka i ja razgovarali o obradi sevdalinke, malo smo se brinuli za ovu pjesmu baš iz tog razloga što je već urađena toliko puta. Međutim, oboje jako volimo ovu kompoziciju i zamjenom pojedinih strofa i dodavanjem recitacije, kao sastavnog dijela pjesme, mi smo uspjeli da to uradimo na svoj način.

KOMENTARI