instant fap

Dževada Keranović u Sarajevu snima spot

Dževada Keranović u Sarajevu snima spot

Mislim da je suludo i pomišljati o pomućivanju bilo čega ikome, o bilo kojem poslu da se radi. Svako ima svoj stil, svoju publiku, a ja samo želim naći svoje malo mjesto u tome svemu jer ja prvenstveno pjevam iz ljubavi – kazala je ona

Dževada Keranović jedna je od istaknutih članica velike bh. zajednice u Sent Luisu. Ona je producentica, urednica i voditeljica na tamošnjoj televiziji.

Svestrana

Ova svestrana lijepa, mlada žena ima i plodonosnu muzičku karijeru. Nedavno se vratila s australijske turneje na kojoj je bila s poznatim bh. imenima naše estrade.

Prije nekoliko dana stigla je u bh. prijestolnicu iz daleke Amerike kako bi realizirala saradnju s jednim od najboljih regionalnih tekstopisaca Fahrudinom Pecikozom. Pjesma je gotova, ali i spot koju će publika uskoro imati priliku poslušati i pogledati…

Jedna si od istaknutih članica velike bh. zajednice u Sent Luisu, s obzirom na to, da si porijeklom iz Sanskog Mosta, je li teško bilo ostvariti veliki uspjeh van granica naše zemlje?

– Pa, mislim da čovjek bilo gdje da se nalazi i ako ima dovoljno veliku želju i voljan je uložiti trud, može da uspije. Naravno, ja sam svjesna da je lakše doći do uspjeha u zemljama gdje su mnoge stvari na dohvat ruke i većinom je do individualca i njegovog truda, koliko mu je stalo da uspije i postigne nešto za sebe.

Poznato je da obnašaš ulogu producentice, urednice i voditeljice na tamošnjoj televiziji. Hoćeš nam malo više reći o emisijama koje uređuješ, te kojim temama se baviš?

– Teme kojima se bavimo su većinom konzervativne prirode. Naša TV stanica je pod upravom gradskog rukovodstva, tako da su naši programi većinom vezani za društvenu zajednicu, programe koji bi mogli da budu od koristi stanovništvu. Također su kulturno-obrazovnog i informativnog karaktera većinom, sportske emisije, kao i ove zabavnog karaktera su manje zastupljene. Također imamo u budžetu jedan mali dio sa kojim radimo specijalni program za latino-američku i bosansku zajednicu. Pored uređivanja i vođenja programa, ja sam također nekada u ulozi potparola i moderatora.

U svoju domovinu si došla kako bi realizirala saradnju s  jednim od najboljih regionalnih tekstopisaca Fahrudinom Pecikozom, kako napreduje ta saradnja? Kada ćemo imati priliku pogledati i spot?

– Mislim da saradnja sa gospodinom Fahrudinom Pecikozom, odlično napreduje. Moj prvi singl pod nazivom „Ti imaš sve“ je završen, spot za istu je snimljen, a za koji dan bi trebao da bude spreman za prikazivanje. Naravno, mi već radimo na novim projektima i sarađujemo sa vrsnim kompozitorima i ljudima koji se uspješno bave ovim poslom već dugi niz godina…Gospodin Pecikoza u saradnji sa Enesom Begovićem, radi na novoj pjesmi, koju ce komponovati Zlatan Fazlić Fazla, a pjesmu bi trebali izvesti gospodin Begović, zajedno sa mnom, što bi predstavljalo veliku čast za mene s obzirom na dugogodišnje, uspješno iskustvo gospodina Begovića.

Atraktivna

Tvoj repertoar je šarolik. Na nastupima nije ti stran niti jedan muzički žanr, no šta je ono što ti preferiraš i najviše voliš da pjevaš?

– Baš tako. Moj repertoar se kreće od sevdaha, narodnih, preko urbanih, roka, stranih… Ja najviše uživam u urbanoj i modernoj narodnoj varijanti, ali isto tako volim i sevdah. Doduše Vam mogu reći da ja jednako uživam u sevdahu kao i u rock'n rolu ako pjesma ima smisla i dušu da je mogu osjetiti dok je pjevam.

Da li ćeš svojim dolaskom na bh. estradno nebo „pomutiti“ karijere ostalim pjevačicama?

– Mislim da je suludo i pomišljati o pomućivanju bilo čega ikome, o bilo kojem poslu da se radi. Svako ima svoj stil, svoju publiku, a ja samo želim naći svoje malo mjesto u tome svemu jer ja prvenstveno pjevam iz ljubavi, jer volim i uživam u tome a ne da bih se takmičila ili bila konkurencija bilo kome. Na kraju krajeva, ja vjerujem u onu staru bosansku;”‘Svako ima svoju nafaku”.

Tvoje mišljenje o Selmi Bajrami i Seki Aleksić

– Nemam formirano nikakvo lično mišljenje o bilo kojoj od kolegica. Ja nisam imala priliku da upoznam niti jednu, a ni drugu, a nisam baš bila u prilici da pratim karijere niti njihov profesionalni život, ali imam poštovanje za svakog od kolega ili kolegica, naravno bez obzira da li ih poznajem ili ne.

Ponosna na australijsku turneju

–  Ja već uveliko nastupam u Sjedinjenim Američkim Državama, a također sam bila u aprilu ove godine na australijskoj turneji sa Semirom Cerićem Koketom i Adnanom Jakupovićem što je bilo divno i poučno iskustvo za mene, tako da planiram da se nastavim  baviti pjevanjem dokle god uživam u tome i dok postoji publika koja uživa dok me sluša.

KOMENTARI