instant fap

Edin Bahtić buduća nogometna zvijezda

Edin Bahtić buduća nogometna zvijezda

Edin Bahtić ( 17 ) prvotimac Kapfenberga  i standardni reprezentativac Austrije U18  je neko koga ne smijemo izgubiti, jer se radi o jednome od najvećih talenata u Austriji a i šire. Za njega kažu da je tehnički jako dobar, da ima dobar pregled igre,a u igri koristi podjenako obje noge i igra na više pozicija, a najviše kao polušpic. Za reprezentaciju Austrije je  odigrao 8 utakmica, od toga dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu u Dubaiu, gdje je započeo utakmice protiv Argentine i  Kanade.U reprezentativnom dresu Austrije je upisao i dvije asistencije za pogodak, a već 15.aprila u prijateljskom susretu sa Danskom možda upiše novu asistenciju, odnosno prvi pogodak.

Bahtić je počeo trenirati sa 6 godina u Kapfenbergu i prošao sve njihove selekcije i trenutno je član prvog tima i najmlađi u momčadi, a i u ligi .Mnogi klubovi želje mladog Bahtića vidjeti u svojim redovima i ne može proći ni jedna utakmica,da neće neko od skauta posebno pratiti Bahtića, koji će na ljeto vjerovatno i napustiti Kapfenberg jer za njega su zaintersovani mnogi Evropski klubovi.

Bahtić je porijeklom iz Sanskog Mosta i kada je u pitanju naša reprezentacija, kaže; sada trenutno igram za Austriju ,tako da na meni je da treniram naporno i trudim se da svakim danom budem bolji, pa vidjeti ćemo koja će mi reprezentacija uputit poziv. A u Bosnu idem rado, tačnije u Sanski Most odakle su moji roditelji i njima sam najviše zahvalan, jer oni su mi največa podrška. Želim također iskoristit ovu priliku da kažem da ću navijati u Brazilu  za BIH i mislim da možemo proći grupnu fazu,tako da sretno “Zmajevi“.

A. L.

KOMENTARI