instant fap

Edin Džeko: Volio bih odvesti BiH na još jedno veliko takmičenje

Edin Džeko: Volio bih odvesti BiH na još jedno veliko takmičenje

Kapiten naše fudbalske selekcije i fudbaler italijanske Rome Edin Džeko je za portal The Players Tribune napisao autorski tekst pod naslovom “Nisi mrtav”.

Edin se osvrnuo o svom djetinstvu u ratu, fudbalskoj karijeri, trenucima u Manchester Cityju, Romi, ali i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Najupečatljiviij trenutak u Engleskoj je svakako titula sa Manchester Citjyem do koje su on i njegovi saigrači došli trijumfom u posljednjem kolu protiv QPR-a rezultatom 3:2.

“Bili smo mrtvi. To je sve što sam mislio kada sam gledao utakmicu s klupe. Poveli smo u prvom poluvremenu, a onda je QPR preokrenuo rezultat na 1:2. Kada smo primili drugi gol, trener Mancini je urlao na sve nas. Mislio sam da smo mrtvi. Izgledalo je kao da niko od nas ne može izdržati taj pritisak. A onda me trener uveo u igru. Bila je 89-90. minuta. Mrtvi smo. Počela je sudijska nadoknada, a onda Silva ubacuje loptu i ja postižem gol za 2:2. Uzeo sam loptu i rekao saigračima “Idemo, imamo još dvije, tri minute, možda nismo mrtvi.”Nakon toga, Aguero postiže gol u 95. minuti i mi osvajamo titulu. Taj susret je pokazao da u životu nikada ne smiješ odustati. Ako odustaneš mrtav si čovjek”, istakao je naš kapiten.

Džeko je spomenuo i da je u Romi imao sličnu situaciju, kada je njegova ekipa eliminisala Barcelonu u četvrtfinalu Lige šampiona nakon što je u prvom susretu izgubila 1:4 u gostima.

Roma je slavvila s 3:0 u revanšu, plasirala se u polufinale, a Edin je rekao da je i ta utakmica dokaz kako u životu nikada ne treba odustajati.

Za kraj je spomenuo i da bi volio Bosnu i Hercegovinu odvesti na još jedno veliko takmičenje i da je ponosan što je sa svojim saigračima igrao sa Zmajevima na Mundijalu 2014. godine u Brazilu.

KOMENTARI