Edita Malovčić, kćerka Kemala Malovčića, plesom zaludila Austriju

HomeVijestiBiH

Edita Malovčić, kćerka Kemala Malovčića, plesom zaludila Austriju

Mnogi ne znaju da kćerka Kemala Malovčića tumači lik u filmu Quo Vadis, Aida?

Glumica i pjevačica Edita Malovčić(42), kćerka popularnog pjevača narodne muzike Kemala Malovčića, gradi veoma uspješnu karijeru u Austriji, gdje je i rođena. Mnoge njene kolege većinom su zbog pandemije koronavirusa pauzirale u 2020. godini i svoj posao odgodile za neka bolje vremena. 

Osim toga što je utjelovila jednu od glavnih uloga u novom filmu rediteljice Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?”, učesnica je i popularnog plesnog šoua „Dancing Stars“, koji se emitira na austrijskoj državnoj televiziji ORF.

Poseban odnos

Na programu je 13. sezona, a Edita, umjetničkog imena Madita, i još devet poznatih ličnosti iz raznih sfera plešu sa svojim profesionalnim partnerima na najpoznatijem plesnom podiju u Austriji.

– Bila sam veoma sretna kada sam dobila ponudu. Zapravo, nemam nikakvo plesno iskustvo. Kao i većini, u mladosti nisam baš imala želju da idem u plesnu školu, što mi je kasnije, naravno, bilo žao. Ali želja za plesom uvijek je postojala, no ambicija do sada nikada. Sviđa mi se govor mog tijela dok plešem, osjećam se veoma izazovno – izjavila je Malovčić za austrijske medije.

Gledaoci su mogli primijetiti, a pojavila su se i nagađanja u medijima, da su lijepa glumica i njen plesni partner Florijan Van (Florian) izgradili poseban odnos.

Edita za sebe kaže da je empatična, strasna i znatiželjna. Majka je 17-godišnjeg sina Elie, čiji je otac poznati muzičar i producent Vlado Džihan.

Ona se dugi niz godina bavi glumom i pjevanjem, a glumila je u brojnim austrijskim i njemačkim serijama i filmovima. U periodu od 2005. do 2012. snimila je četiri studijska albuma koji predstavljaju kombinaciju popa, džeza, bluza i drugih žanrova.

Prvo dijete

Svojim najvećim uspjehom smatra više od 20 godina karijere. Zahvalna je što je dobila mogućnost da radi ono što voli.

Edita je prvo dijete Kemala Malovčića, a od njene majke se razveo kada je ona imala 18 mjeseci.

Inače, Kemal je imao tri braka i ima još troje djece.

– Nikad me nije savjetovao o karijeri i već dugo s njim nisam u kontaktu. U Austriji nikoga i ne interesira čija sam kćerka i jedino što nas spaja je to što ličim na njega i što sam od njega naslijedila talent za pjevanje – kazala je svojevremeno Edita te mu je, navodno, zamjerila što je nju i majku napustio kad je ona imala 18 mjeseci.

Ipak, na kraju su se pomirili i danas su u dobrim odnosima.

Rekla je iskreno…

Ljudi napokon treba da shvate da imamo samo jedan život i jednu planetu.

Da jednog dana mogu biti muškarac, spavala bih sa ženom.

Najbolja odluka u mojoj profesionalnoj karijeri bila je da se uključim u svoj prvi film “Nordrand”.

Nikad u životu ne bih mogla bez ljubavi.

Najviše se bojim stvari koje ne mogu kontrolirati.

Da je moj život knjiga, naslov bi bio „Odjednom glumica“.

Na večeru bih voljela otići s Majklom Fasbenderom (Michael Fassbender).

Najteži posao koji sam ikad radila bio je u ugostiteljstvu i trenirati za „Dancing Stars“.

Vjerujem u dobro u ljudima.

Danas bih rekla svojoj mlađoj sebi: „Sve će biti uredu.“

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0