instant fap
NaslovnicaNaše priče

Edvin Kalić radio na spotu Damira Imamovića “Lijepa Zejno”

Edvin Kalić radio na spotu Damira Imamovića “Lijepa Zejno”

Damir Imamović objavio je drugi singl s novog albuma Sevdah Takhta “Dvojka” te je nakon izuzetne pjesme “Sarajevo” koja još uvijek izaziva pažnju kod ljubitelja savremenog sevdaha, “Lijepa Zejno” u potpunosti njegova autorska pjesma.

Kao i druge Damirove kompozicije i tekstovi i ona je oslonjena na sevdalijsko naslijeđe, ali ga ni u kojem slučaju ne ostavlja netaknutim unoseći i ovaj put novu perspektivu. Tako je “Zejna”, prema Damirovim riječima, pjesma o odlasku, napuštanju doma i pronalasku sreće u tuđini.

“Novi singl donosi i jednu značajnu novinu u mom timu: saradnju s izuzetnim sarajevskim fotografom i videografom Edvinom Kalićem. Autor je zapaženih videa, editorijala i jedan od najtraženijih bosanskohercegovačkih fotografa. Ovo je naša prva saradnja kojoj se naši fanovi raduju još od prije nekoliko sedmica kada je prvi put najavljeno da ćemo zajedno raditi na novom videu”, kazao je Damir.

Uloge u videu “Lijepa Zejno” povjerene su modelu Emini Smaki i studentu Akademije likovnih umjetnosti (ALU) Borisu Stanišiću.

KOMENTARI