instant fap

Ekrem Jakupović osvojio zlato u Kutini

Ekrem Jakupović osvojio zlato u Kutini

Atletičar Ekrem Jakupović, ponovo je pokazao i dokazao da nije slučajno prvak Baklana u kategoriji veterana. Ovaj Prijedorčanin, koji živi i radi u Sanskom Mostu jučer je ostravio još jedan veliki rezultat osvojivši zlatnu medalju na 13. Međunarodnoj utrci Voloderska jesen koja se održava Kutini. Da se radi o velikom rezultatu govori podatak da ova je utrka, sa dužinom staze od 15 kilometara, uvrštena među 23 najbolje utrke cestovnog trčanja u Hrvatskoj u rasporedu Hrvatske Udruge za cestovno i planinsko trčanje. To je ujedno i jedan od razloga što je i ove godine utrka bila znatno posjećena od strane poznatih trkača. Nastupilo je 160 takmičara iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Srbije, BiH , a pokrovitelj utrke je Grad Kutina.
Pomenimo, Jakupović je nadavno ostvario svoj najveći rezultat u dugugodišnjoj i bogatoj karijeri, a državi Bosni i Hercegovini donio još jednu zlatnu i srebrnu medalju. On je u dresu bh reprezentacije postao prvak Balkana na 10.000 metara u konkurenciji veterana, dok je na 5.000 metara kroz cilj prošao drugi na 23. po redu balkanskom atletskom prvenstvu „Bavacs 2013“ koje je od 6. do 8. septembra održano je na atletskom stadionu Mladosti u Zagrebu, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, a učestvovalo je preko 700 takmičata iz 16 zemalja. Također, Jakupović prošle godine na Balkanskom prvenstvu u atletici za veterane koje je održano u turskom gradu Izmiru bio vice šampion Balkana na 5.000 i treći na 10.000 metara.
Treba istaći, da vrhunski rezultati Jakupovića nisu došli slučajno nego zahvaljujući svakodnevnom napornom radu, odnosno dosta prolivenog znoja na svakodnevnim treninzima. Ovaj bosanskohercegovački atletski reprezentativac u kategoriji veterana može se vidjeti i po kiši i po snijegu svaki dan u jutarnjim i večernjim satima kako trenira uz rijeku Sanu na putu od Sanskog Mosta do Trnove i dalje do sela Usorci. Ovaj izuzetni sportista u nogama ima na hiljade pređenih kilometara i istrčanih trka kako u Bosni i Hercegovni, tako i van njenih granica. On se takmiči skoro cijelu godinu, tako što učestvuje na više od deset međunarodnih trka koje su održavaju u regiji, a najviše u Hrvatskoj.

Na skoro svim takmičenjima Jakupović se popeo na pobjedničko postolje, a najviše je bilo osvojenih prvih mjesta za što je dokaz bogata kolekcija medalja i pehara, zahvalnica i diploma koje krase njegove vitrine. Treba istaći, da ovaj skromni atletičar kojeg ipak više cijene u drugim bh gradovima, a posebno van granica naše zemlje, skoro na sva takmičenja putuje o svom trošku. On će se u narednom periodu pripremati i za svoje najveće takmičenje, dvoransko prvenstvo svijeta, koje će se naredne godine održati u Budimpešti

KOMENTARI