instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Ekrem Jakupović viceprvak na 5000 i 1500 metara

Ekrem Jakupović viceprvak na 5000 i 1500 metara

Ekrem Jakupović iz Sanskog Mosta, jedan od najboljih bh. atletičara u kategoriji veterana, ostvario je novi uspjeh.

On je u Rumuniji na atletskom prvenstvu Balkana osvojio dvije srebrne medalje, a viceprvak Balkana je postao u disciplinama na 5. 000 i 1.500 metara. Atletičar Ekrem Jakupović, član i trener u Altetskog kluba „Sana“iz Sanskog Mosta, je u dresu veteranske reprezentacije BiH ponovo ostvario veliki uspjeh na međunarodnoj sceni, a državi Bosni i Hercegovini donio nove dvije medalje.

Na otvorenom prvenstvu Balkana za veterane, koje je od 19. do 22. seprembra održano u glavnom gradu Ruminije Bukureštu,ovaj uzoriti sportista se oktio sa dvije srebrne madalje. Viceprvak Balkana postao je utrci na 5.000 metara sa vremenom 20.13, a drugo mjesto je osvojio i na 1.500 metara.

Jakupović se na pobjedničko postolje popeo u izuzetno jakoj konkurenciji jer su nastupili takmičari iz skoro svih balkanskih država, a treba istaći, da je malo falilo da se okiti i zlatom, jer je u utrci na 1.500 metara kroz cilj prošao sa vremenom 5.47.40 i zaostao je samo jednu sekundu za pobjednikom. Novi veliki rezultatnije nije došao slučajno jer je ovaj bh reprezentativac proveo naporne pripreme za nastup na još jednom velikom takmičenju i, kako ističe, bilo je dosta prolivenog znoja na svakodnevnim treninzima. Jakupović naglašava kako se radi se o još jednom uspjehu ne samo za sanski, nego i za bh sport.

Treba ponovo naglasiti da je Jakupović u svojoj dugugodišnjoj i bogatoj karijeri ostvario vrhunske rezultate u atletici širom Evrope, a posebno je teško pobrajati osvojene medalje na trkama u Bosni i Hercegovini i zemljama u regiji. Višestruki je prvak i viceprvak Balkana u disciplimana na 10, 5, 3 i 1. 500 metara, a ukupno je na Balnaskim prvenstvima osvojio čak 24 medalje. Na pobjednoička postolja se penjao u Turskoj, Grčkoj, Bugarskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Srbiji i Hrvatskoj.

S toga, više nego zasluženo nosi i epitet najuspješnijeg atletičara u Bosni i Hercegovini u kategoriji veterana. Jakupovića u ovoj godini očekuje još nastup na ekipnom prvenstvu BiH u krosu koje će se održati u Goraždu, a zatim ide na zaluženi odmor.

KOMENTARI